Vodilni Peterhansel pretresen po trku s Slovencem Marčičem

Avtor prispevka: , objavljeno 13. januarja 2017 .

Stephane Peterhansel, ki na reliju Dakar dirka za Peugeot, je po četrtkovem trku z našim edinim predstavnikom Simonom Marčičem v cilj pripeljal vidno pretresen.

Zmagovalec lanskega Dakarskega relija je z Marčičem po zmedi z navigacijo trčil kmalu po začetku četrtkove preizkušnje. Marčič, ki na Dakarju nastopa na KTM-ovem motociklu, je pri tem zlomil nogo, Peterhansel pa je ob poškodovanem dirkaču športno počakal na prihod zdravniškega helikopterja.

Francoz je sprva zaradi izgubljenega časa sicer ostal brez vodstva na reliju, a to zanj ni bilo pomembno, saj se je zavedal, da bi jo lahko Marčič odnesel precej slabše.

“Oba sva bila izgubljena,” je pojasnil Peterhansel. “Pravzaprav smo se tam izgubili vsi, zato sem vozil počasi, kakih 60 kilometrov na uro. Nisem ga videl zaradi grmovja, k sreči pa tudi on ni vozil hitro. Ko me je videl je močni zavrl in padel pred mene, jaz pa se mu nisem uspel izogniti. Trk sicer ni bil močan, a ko sem ustavil je že ležal pod avtom. Moj sovoznik Jean-Paul je takoj preveril stanje, zapeljal sem vzvratno, z Marčičem pa ni bilo hujšega.

Zadel sem ga v nogo, v nesreči pa se ni udaril v glavo. Takoj je povedal, da ima poškodovano nogo, zato sva z njim počakala kakih 15 minut, do prihoda helikopterja.

Zelo težko je bilo najti pravo pot v rečnem koritu. To ni kritika na račun organizatorjev, saj so le želeli pripraviti težko preizkušnjo.

Po nesreči z Marčičem sem srečal še vsaj 20 dirkačev na motorjih, ki so mi pripeljali nasproti. Le težko sem ostal osredotočen, vendar zdaj lahko rečem, da je k sreči šlo “le” za zlomljeno nogo. Če bi ga zadel v glavo, bi ga morda celo ubil,” je bil šokiran Peterhansel.

Zaradi športne poteze pa so se organizatorji, kot je to v navadi na reliju Dakar, odločili Peterhanslu, ki je preizkušnjo končal skoraj sedem minut za Sebastienom Loebom, najbližjim tekmecem za zmago, povrniti izgubljenih 14 minut, tako da je pred današnjim dnem vendarle obdržal vodstvo na reliju.

Peterhansel se je Simonu tudi javno opravičil za nesrečo in mu zaželel hitro okrevanje.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj