VN Valencije: Morbidelli s pole positiona, Mir 12.

Avtor prispevka: , objavljeno 14. novembra 2020 .

Franco Morbidelli bo dirko za VN Valencije začel z najboljšega startnega položaja, v prvi startni vrsti bosta stala še Jack Miller ter Takaaki Nakagami.

Četrti je bil Johann Zarco pred Polom Espargarojem ter Maverickom Vinalesom.

Joan Mir, ki za osvojitev naslova svetovnega prvaka potrebuje uvrstitev na stopničke, bo dirko začel z dvanajstega mesta, mesto pred njim pa njegov najtesnejši tekmec Fabio Quartararo.

Q1: Binder in Quartararo v Q2, Rinsov boj za naslov se nadaljuje s 14. mesta

Prvi del kvalifikacij se je začel na rahlo namočeni stezi. Boj za prvi dve mesti je bil izjemno izenačen, na koncu pa sta najboljša časa dosegla Fabio Quartararo in Brad Binder, ki sta napredovala v drugi del kvalifikacij.

Alex Rins se ni uspel prebiti v hitrejši kvalifikacijsko skupino, s tem pa je morda zapravil še tistih nekaj možnosti, ki jih je imel, da v boju za letošnji naslov svetovnega premaga moštvenega kolega Joana Mira. Dirko bo začel s 14. mesta.

Prvi del kvalifikacij pa je zaznamoval tudi grd padec Alexa Marqueza, ki je po padcu pristal na zadnjici in se nekaj trenutkov ni mogel premakniti, naposled pa je z mesta padca vendarle odšel peš in se kasneje borbeno na stezo vrnil na rezervnem motociklu. Več o njegovem stanju bomo izvedeli tekom dneva, dirko pa bo začel s predzadnjega, 20. mesta.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish