VN Valencije, FP2: Miller najhitrejši, Mir padel

Avtor prispevka: , objavljeno 13. novembra 2020 .

Jack Miller je bil najhitrejši na izjemno izenačenem drugem prostem treningu za VN Valencije, katerega je vodilni v točkovanju prvenstva, Joan Mir, končal na enajstem mestu, potem ko je padel.

Po izenačenem prvem treningu, kjer je 19 dirkačev ločila sekunda, so bile razlike na popoldanskem še manjše, saj je prav toliko dirkačev kroge odpeljalo znotraj 0.749 sekunde. Prav zaradi majhnih razlik pa sta se v težavah znašla tako Mir, kot Fabio Quartararo, ki sta za zdaj ostala brez neposredne uvrstitve v drugi del kvalifikacij in s tem boja za najvišja startna mesta.

Millerju se je na 0.091 sekunde približal Takaaki Nakagami, najhitrejši dirkač dopoldanskega treninga, tretji čas pa je postavil Francesco Bagnaia pred Polom Espargarojem, Johannom Zarcom ter Andreo Doviziosom. Sedmi je bil Cal Crutchlow, ki je dopoldan tudi uradno postal testni dirkač Yamahe v sezoni 2021, osmi pa je bil Alex Rins, najvišje uvrščeni dirkač Suzukija, ki je edini izmed vodilne trojice v prvenstvu, ki že ima zagotovljen nastop v Q2. V najhitrejši deseterici treninga sta bila še Aleix Espargaro ter Maverick Vinales.

Quartararo je bil sicer od Millerja počasnejši le za 0.704 sekunde, njegov čas pa je bil šele 16. Valentino Rossi, ki je bil na torkovem testiranju pozitiven na Covid19, a je potem testiranje dvakrat ponovil in bil negativen, je postavil 18. čas, do tisočinke enako hitro pa je krog odpeljal tudi Alex Marquez, ki je na treningu dvakrat padel.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish