VN SAKHIRJA: IZJAVE najboljših treh kvalifikacij

Avtor prispevka: , objavljeno 5. decembra 2020 .

Za nami so predzadnje kvalifikacije letošnje sezone, katere je dobil Valtteri Bottas, dirkače ekipe Mercedes. Finec je za 26 tisočink sekunde premagal mladega Georgea Russella, ki je več kot dostojno zamenjal sedemkratnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona.

Tretji je bil Max Verstappen. Dirkač Red Bulla je za Bottasom zaostal za pet stotink sekunde in si bo drugo vrsto delil s Charlesom Leclercom.

https://twitter.com/F1/status/1335285200285216773

Valtteri Bottas, Mercedes – pole position: “V zadnjem delu kvalifikacij smo preizkusili nekaj drugega in opravili tri poskuse. Poleg tega sem imel z Georgeom drugega moštvenega kolega. Poskušal sem, da ne mislim na vse to in se osredotočam zgolj nase. Nisem želel zapravljati energije. Vse je dobro uspelo, naše izhodišče z dvema dirkalnikoma v prvi vrsti je izvrstno, George je opravil dobro delo. Vesel sem svojega najboljšega časa, vendar pa moram odkrito priznati, da to niso bile moje najboljše kvalifikacije. Ta tloris steze s tako kratkim krogom je zelo nenavaden in jutrišnja dirka bo nekoliko potovanje v neznano. Ne bo enostavno slediti tekmecu, zaradi česar sem vesel, da na štartu nimam nikogar pred seboj. Kljub temu pa nas zaradi same steze čaka jutri zelo težko delo.

https://twitter.com/F1/status/1335285931193012229

George Russell, Mercedes – drugo mesto: “Jezi me, da nisem mogel premagati Valtterija, toda srečen sem z drugim mestom in s tako majhnim zaostankom. Gledano v celoti pa je vse skupaj kot sanje. Prvič mi je uspelo priti med prvih deset in lahko sem upravljal tako sijajen dirkalnik. Dirka bi lahko postala zabavna, saj imam po celem telesu modrice, saj sedim v dirkalniku nekoliko stisnjen. Vsakdo ve, kako blizu je Bottas vsakič Lewisu in če sem sedaj jaz tako blizu Valtterija, potem sem lahko zadovoljen s svojim debijem pri Mercedesu. Dirka bo potekala povsem drugače, tukaj bo šlo bolj za finese. Upam na dober štart in morda lahko jutri premagam Valtterija. In tukaj bi še rad odgovoril Lewisu, ki mi je poslal sporočilo, naj dobro pazim na njegov dirkalnik. Obljubim, da bom.

https://twitter.com/F1/status/1335286705788751874

Max Verstappen, Red Bull – tretje mesto: “Bile so dobre kvalifikacije. V drugem delu smo opazili, da na srednji zmesi gum nismo dovolj hitri, zato smo uporabili mehko zmes, da smo pristali med prvo deseterico. To pomeni, da moramo dirko pričeti s to zmesjo, Mercedes pa s srednjo. Meni je prav, da poskušamo nekaj drugega kot Mercedes, saj nimamo kaj za izgubiti. Da smo tesneje Mercedesu kot pred tednom dni, pojasni krajši krog. Pole position danes ni bil dosegljiv, saj je bil zaostanek prevelik in vedel sem, da tega ne bom mogel nadoknaditi. Verjamem, da bo dirka zelo zanimiva, kajti ta tloris je za vse novi svet. Veliko bo odvisno od štarta in potem bo šlo za to, kako lahko nek dirkač upravlja gost promet.”   

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish