VN SAKHIRJA, FP2: George RUSSELL najhitrejši tudi V DRUGO

Avtor prispevka: , objavljeno 4. decembra 2020 .

Veliko vprašanje pred drugim treningom je bilo: Ali bo George Russell, ki v Mercedesu zaradi okužbe s Covid-19 zamenjuje aktualnega svetovnega prvaka spet pred Valtterijem Bottasom? Dvaindvajsetletni Britanec, ki ga v Williamsu običajno najdemo precej bolj proti koncu razpredelnice, je bil najhitrejši že v FP1, medtem ko je bil takrat Bottas četrti.

Na drugem treningu se je asfalt ohladil za štiri stopinje Celzija na 26 stopinj, ko je kot prvi na stezo odpeljal Pietro Fittipaldi. Brazilec pri Haasu nadomešča Romaina Grosjeana, ker si je Ženevčan v ognjeni krogli na VN Bahrajna opekel roke. S časom 56,949 je postavil prvo merilo za tekmece, ki ga je veteran Kimi Räikkönen v Alfi Romeo hitro izboljšal.

Charles Leclerc je zaradi okvare pogonske enote odpeljal vsega dva kroga na drugem prostem treningu.

Nekaj časa je bil na prvem mestu Carlos Sainz, a je Španca prehitel Esteban Ocon, prve četrt ure treninga pa je z izgubo nadzora nad svojim Ferrarijem začinili Sebastian Vettel, ki pa je lahko nadaljeval po stezi. Podobno se je godilo tudi moštvenemu kolegu Leclercu, ki je na trdo zapeljal iz osmega ovinka in moral v bokse na pregled.

Deset minut kasneje se je Vettel zavrtel še enkrat, tokrat v ovinku št. 5, pri čemer je imel precej sreče, da ni s sabo potegnil še koga. Najbližje mu je sicer bil Magnussen. Na polovici treninga je imel najhitrejši čas Sergio Perez, a ga je kmalu prehitel Bottas, ki pa so mu zaradi vožnje izven začrtanih meja steze v ovinku št. 8, najhitrejši čas 54,506 na koncu črtali. Medtem je Russell odpeljal 54,713 in prevzel vodstvo.

Slabe novice smo slišali tudi iz tabora Charlesa Leclerca, kjer so imeli težave s pogonsko enoto njegovega Ferrarija SF1000. Sprva so se trudili zadevo popraviti, a kmalu je bilo jasno, da jim to do konca treninga ne bo uspelo.

Verstappen je tako kot Bottas naredil napako na koncu osmega ovinka in se pritožil po radiu: “Avto res hudo podkrmari.” Enake težave je imel tudi njegov moštveni kolega Alex Albon. Še huje je bilo za Landa Norrisa, ki je najprej poškodoval ploščo na dnu dirkalnika, tako da so jo morali zamenjati, po dolgem čakanju pa je moral naravnost nazaj v bokse, ker se je pojavila nova težava. Voznik McLarna ni več zapustil boksov.

Na koncu treninga smo videli predvsem longrune, zato večjih premikov po lestvici ni bilo več. Russell se je lahko veselil dvojega drugega najhitrejšega časa danes, na drugo mesto se je uvrstil Verstappen, ki je za Britancem zaostal za 128 tisočink sekunde. Bottas je končal šele na enajstem mestu, še bolj boleč pa je bil konec treninga za devetouvrščenega Gaslyja, ki mu je v prst zalučalo kamenček, kar je bilo seveda vse prej kot prijetno za konec delovnega dne.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish