VN Rusije – Rosberg prvi na dirko

Avtor prispevka: , objavljeno 10. oktobra 2015 .

Nico Rosberg se je pojavil v pravem trenutku. V kvalifikacijah za veliko nagrado Rusije je za seboj pustil svojega rivala Lewisa Hamiltona.

V zadnjem poskusu naskoka na čas Rosberga se je za Hamiltona končal poleg piste in tako prepustil drugič zapored prvo mesto svojemu sotekmovalcu. »Vse je izvrstno delovalo in sem absolutno vesel,« je zadovoljen izjavljal Rosberg po tekmi, »sedaj si želim zmanjšati razliko med menoj in Lewisom.«

Britanec navkljub svoji prednosti 48 točk ni še popolnoma prepričan v osvojitev naslova letošnjega prvaka. »Tudi drugo mesto ni tako zanemarljivo in nič ni nemogoče,« se je tolažil po dirki. Samo s svojo dobro vožnjo Rosberg več ne more biti letošnji prvak, edino le, če se Hamiltonu kaj ponesreči.

Je pa bil po kvalifikacijah malček jezen Vettel, saj je moral tretje mesto prepustiti Valtteriju Bottasu. »Kakorkoli že, danes je bilo možno tudi tretje mesto, če bi vse klapalo,« je odgovarjal novinarjem. »Vendar se lahko brez sramu na dirki borimo za stopničke,« je Vettel kazal svoj optimizem. Na petem mestu je pristal Kimi Räikkönen, šesti je bil Nico Hülkenberg.

Še dobro uro pred današnjimi kvalifikacijami se je na tretjem prostem treningu pripetila nesreča, v kateri se voznik ekipe Torro Rosso Carlos Sainz jr. ni posebno poškodoval, čeravno je nalet v varnostno ograjo pri skoraj 300km/uro dirkalnik tako zarinil v ograjo, da ga osebje na pisti ni uspelo takoj rešiti. Bil je dostavljen v bližnjo bolnišnico, vendar so iz ekipe kmalu potrdili, da je z njim vse v redu, in da bo ostal čez noč na opazovanju, kar je popolnoma normalno v takšnih primerih.

Jutrišnja tekma bo za oba voznika ekipe Mercedes en velik izziv. Ekipe že v petek zaradi močnega dežja niso veliko trenirale, zaradi nesreče pa je bil tudi današnji tretji prosti trening prekinjen in se je nadaljeval kasneje. Tako so bile večinoma vse nastavitve bolj tehnične narave kot prilagoditev sami stezi, kar je priznal tudi danes prvi Rosberg.

Foto: zimbio

21
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
20 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo