VN NIZOZEMSKE, FP2: V znamenju RDEČE – LECLERC najhitrejši po dveh rdečih ZASTAVAH

Avtor prispevka: , objavljeno 3. septembra 2021 .

S petminutno zamudo se je ob 16.05 začel še drugi današnji prosti trening za VN Nizozemske v Zandvoortu, do prve rdeče zastave pa je minilo vsega nekaj minut. Zanjo je poskrbel Lewis Hamilton, ki je, podobno kot Sebastian Vettel na prvem treningu, zaradi okvare pogonske enote svoj dirkalnik moral parkirati ob robu steze.

Vse skupaj so bučno proslavili nizozemski navijači, zaradi položaja, v katerem je Britanec pustil dirkalnik, pa je zaplapolala rdeča zastava. Omenimo še, da je bilo na prvem treningu kar nekaj težav z digitalnimi signali (zastavami), kar naj bi bila posledica razmeroma slabe pokritosti dirkališča s kabli za prenos podatkov.

Za Lewisa Hamiltona se je po okvari pogonske enote drugi prosti trening končal že po nekaj minutah. – Foto: HB Press

Hamiltonov dirkalnik so razmeroma hitro odstranili in trening se je lahko nadaljeval. Za Hamiltona je bilo s tem delovnega dne konec, vprašanje, ki se poraja, pa je, ali bo potreboval novo pogonsko enoto ali dele, ki bi mu lahko prinesli kazen v obliki izgube mest.

Mercedesu je lahko bilo v uteho dejstvo, da je s časom 1:11,6 Valtteri Bottas v začetnem delu treninga postavil najboljši čas kroga, a ga je kmalu uspel prehiteti Esteban Ocon, ki je napovedal, da bi Alpine na tem dirkališču spet lahko bil precej konkurenčen. Kmalu za tem je bil trening spet prekinjen, tokrat zaradi Nikite Mazepina, ki je svojega Haasa “parkiral” sredi izletne cone in tam obstal.

Nikita Mazepin je obtičal sredi izletne cone.

V drugi polovici treninga je večina dirkačev najprej preizkusila pnevmatike mehke zmesi, na koncu pa so večinoma izvajali simulacijo dirke, zato je na koncu najhitrejši čas treninga pripadel Charlesu Leclercu, ki ga je postavil v zadnjem “shortrunu” in za desetinko in pol prehitel moštvenega kolega Sainza ter za dodatnih 20 stotink sekunde še Estebana Ocona. Bottas je bil na koncu četrti, Verstappen je trening končal na petem mestu.

https://twitter.com/F1/status/1433783028040585227
Max Verstappen je drugi prosti trening končal na petem mestu, s skoraj štirimi desetinkami zaostanka za Leclercom

Do deseterice so se razvrstili še Fernando Alonso, Pierre Gasly, Lando Norris, Antonio Giovinazzi in Sebastian Vettel, zanimivo pa je, da je najslabši čas kroga na drugem prostem treningu dosegel George Russell, ki je za vodilnim Leclercom zaostal skoraj dve sekundi.

VN Nizozemske, FP2 – rezultati

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish