VN Madžarske: Izjave prvih treh

Avtor prispevka: , objavljeno 1. avgusta 2021 .

Esteban Ocon je na madžarskem Hungaroringu izkoristil spremenljive pogoje in prekinitev dirke zaradi trčenja v prvem ovinku ter sebi in ekipi Alpine F1 privozil prvo zmago v Formuli 1. Francoz je vso dirko čutil pritisk izkušenega Sebastiana Vettla, ki pa ni našel poti mimo.

Izjave

Esteban Ocon, Alpine F1 – zmagovalec: “Kakšen trenutek! Občutek je neverjeten. To je prva zmaga po vrnitvi Renaulta v Formulo 1,” je povedal Francoz. “Letos smo imeli nekaj težkih trenutkov, a smo jih premagali. Že v Silvertonu smo bili zelo hitri. Kaj lahko rečem? Odlično. Rad pa bi e zahvalil tudi Fernandu (Alonsu), saj je tudi on zaslužen za to zmago. Hvala ekipi za podporo tudi v težkih trenutkih, ko se nismo prebili iz prvega dela kvalifikacij. Sebastian je bil vso dirko zelo hiter in me držal pod pritiskom, toda zadržali smo ga za sabo.”

Sebastian Vettel, Aston Martin – 2. mesto: “Malce sem razočaran, toda Esteban ni naredil niti ene napake. Na tej stezi je težko prehitevati. Za nas je to lep dosežek, toda ko si tako blizu, bi raje zmagal, kot končal drugi. Z Estebanom sva bila podobno hitra, zato sem nanj pritikal, da bi naredil napako.”

Lewis Hamilton, Mercedes – 3. mesto: “Čestitke moštvu Alpine in Estebanu za prvo zmago. Že nekaj časa je izstopal. Dirka je bila težka in na koncu nisem mogel nič več. Glede na to, kako so se odvijale stvari, sem vesel tretjega mesta.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj