VN Japonske že v soboto?

Avtor prispevka: , objavljeno 3. oktobra 2014 .

Bližajoči se tajfunski vihar, ki grozi japonski Suzuki, bi lahko poskrbel za bistveno spremenjen urnik poteka Velike nagrade Japonske. Dirka formule ena naj bi se v nedeljo začela pozno popoldan, vreme pa se v Suzuki poslabšuje iz ure v uro. “Tajfun Phanfone ni daleč in če sodimo po vremenski napovedi, bo težko izvesti dirko,” je dejal Romein Grosjean.

Ker se karavana po končani VN Japonske takoj seli v Rusijo, kjer bo že naslednji konec tedna dirka za VN Rusije, bi izvedba dirke v ponedeljek težko prišla upoštev. Zato je Charlie Whiting na sestanku s šefi ekip na mizo postavil predlog, da bi dirko izvedli v nedeljo dopoldan. Predlagana je bila tudi superkombinacija, po kateri bi dirka potekala že v soboto.

“Vodstvo dirke bo ocenilo položaj, tudi z vidika varnosti,” je dejal Clemens Teutsch, meteorolog, zaposlen v formuli ena. “Naslednja dirka v Sočiju bo čez le sedem dni, zato je ena izmed možnih rešitev ta, da se štart VN Japonske izvede prej. Dežju se v nedeljo ne bo mogoče izogniti, z zgodnejšim začetkom pa bi pridobili nekaj časa.”

Foto: Red Bull