VN Češke 2015 je rešena

Avtor prispevka: , objavljeno 17. avgusta 2014 .

Legendarna steza v češkem Brnu je priljubljena destinacija tudi za številne slovenske ljubitelje dirkanja, ki pa so letos tja na dirko MotoGP potovali v strahu, da bo to tudi njihov zadnji obisk, saj naj bi organizatorjem primanjkovalo finančnih sredstev za izvedbo dirke v sezoni 2015.

Toda kot kaže bo Brno gostil najhitrejši motociklistični cirkus tudi v prihodnjem letu, morda pa tudi dlje, saj se upravitelji steze prav v tem trenutku z lastnikom komercialnih pravic svetovnega prvenstva MotoGP, Dorno Sports, ter predstavniki Južno Moravske regije, že pogajajo o rešitvi.

Prvotna težava, zaradi katere je dirka v Brnu ogrožena, je seveda denar, saj naj bi organizatorjem primanjkovalo sredstev za organizacijo prireditve v prihodnjem letu. Ravno zaradi priljubljenosti prireditve pa je tako v interesu organizatorjev kakor tudi v interesu Dorne, da MotoGP ostane v Brnu.

Finančne težave naj bi bile uradno rešene v drugi polovici septembra, ko bo zasedala skupščina Južne Moravske pokrajine, ki je sicer ponudila financiranje vsaj še dirke v prihodnji sezoni.

Foto: MotoGP