VN BAHRAJNA, FP2: Albon razbil dirkalnik, Hamilton znova najhitrejši

Avtor prispevka: , objavljeno 27. novembra 2020 .

V prvih minutah drugega treninga so se ekipe posvetile predvsem testu pnevmatik za prihodnjo sezono, kar je del obveznega programa prostih treningov za VN Bahrajna. Na novih pnevmatikah so morali opraviti vsaj šest krogov. Mimogrede, gre za pnevmatike mešanice C3, kar bi ustrezalo srednji zmesi za ta vikend. Pnevmatike je bilo mogoče prepoznati po manjkajoči oznaki na boku.

Večina dirkačev je za začetek izbrala prav testne pnevmatike, le Lando Norris in Antonio Giovinazzi sta drugi prosti trening začela na gumah trde zmesi in testne pa sta “obula” proti koncu treninga. Na trenutke se je zdelo, da je promet na treningu kar gost, kar se utegne v še bolj konkretni podobi izkazati v prihodnjem tednu, ko bo dirka potekala po krajši različici steze v Sahirju.

Prvi resnejši hiter čas je postavil Max Verstappen, ki je krog odpeljal v času 1:29,318 minute, s čimer je bil za sekundo hitrejši kot na prvem prostem treningu. Mercedesa sta se v tem delu treninga “zabavala” s testnimi pnevmatikami in sta bila zato še vedno bolj pri repu razpredelnice.

Po prvi tretjini treninga je bil na vrhu še vedno Verstappen, pred Perezom, Ricciardom, Gaslyjem in Norrisom, kar pomeni pet različnih ekip na prvih petih mestih. Nato se je tik pod vrh zavihtel Valtteri Bottas, ki je za Nizozemcem zaostal vsega za 18 tisočink, pri čemer velja omeniti, da je Verstappen preizkusil že obe zmesi, a z mehkimi pnevmatikami ni uspel izboljšati svojega časa.

Razbitina Albonovega dirkalnika po nesreči na drugem prostem treningu. – Foto: F1.com

Kmalu za tem je za vihranje rdečih zastav poskrbel novi ambasador gibanja Wings for Life, Alex Albon, ki je grdo priletel v varnostno ogrado in konkretno uničil svojega Red Bulla. Na srečo jo je britanski dirkač tajskih korenin očitno odnesel brez poškodb.

Članek je objavljen tudi na vmax.si

Nekaj minut kasneje je za novo prekinitev, podobno kot v Carigradu, poskrbel človekov najboljši prijatelj. Zdaj že vemo, pes na stezi pomeni rdečo zastavo.

Nova zelena zastava je prinesla tudi menjavo v vodstvu drugega prostega treninga za VN Bahrajna. Lewis Hamilton je za konec nekaj krogov odpeljal tudi na pnevmatikah mehke zmesi in na koncu s časom 1:28,971 za dobre tri desetinske sekunde prehitel Maxa Verstappna in Valtterija Bottasa.

V zadnjih minutah treninga smo se sicer naposlušali pritožb dirkačev nad obrabo gum, kar najverjetneje napoveduje taktiko dveh postankov na nedeljskih dirki. Asfalt v Bahrajnu je očitno res bolj grob kot na večini drugih prizorišč.

Članek je bil objavljen tudi na vmax.si

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish