Vlada potrdila: Formula 1 ni pomemben dogodek za obvezne prenose v Sloveniji

Avtor prispevka: , objavljeno 15. septembra 2022 .

Slovenski gledalci F1 bodo za ogled prenosov dirk še naprej odvisni od Sportkluba ter drugih plačljivih virov, saj vlada Republike Slovenije te športne panoge ni uvrstila na seznam pomembnejših dogodkov za televizijske prenose.

Nekdanji vršilec dolžnosti direktorja RTV, Patrik Greblo je nedavno dejal, da bi morali biti prenosi dirk F1 omogočeni televiziji, ki v Sloveniji dosega vsaj 75 odstotkov prebivalstva, kjer bi si lahko gledalci dirke ogledali brezplačno. Toda očitno se na tem področju naslednja tri leta ne bo spremenilo veliko, saj je vlada v skladu z zakonom objavila nov seznam pomembnejših dogodkov, katerega so pomagali oblikovati na Ministrstvu za kulturo, Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, Olimpijskem komiteju Slovenije, Nacionalnem svetu za kulturo, Agenciji za komunikacijska omrežja in storitve Slovenije ter Medijski zbornici.

Na njem, kljub še tako majhnemu upanju, ob dogodkih kot je naprimer umetnostno drsanje, ni Formule 1, celoten seznam pa si lahko ogledate na tej povezavi -> Seznam pomembnejših dogodkov za televizijske prenose

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj