Visoka kazen po dvojnem odstopu moštva Haas

Avtor prispevka: , objavljeno 25. marca 2018 .

Moštvo Haas je na dirki za VN Avstralije s svojima dirkačema Kevinom Magnussenom in Romainom Grosjeanom vozilo na odličnem četrtem in petem mestu, a sta oba odstopila takoj po postanku v boksih. Moštvo je na svojem Twitterju zapisalo, da je vsaj pri enemu šlo za slabo privito kolo, toda FIA je ameriško moštvo kaznovala z dvema kaznima v višini 5000 dolarjev, zaradi nevarnega izpusta iz boksov.

Komisarji so pri tem pripomnili, da so iz moštva dirkačema sporočili, naj takoj varno ustavita dirkalnika. “Ta odstop bomo težko premleli, saj sta odstopila oba dirkalnika, ki sta prej vozila na zelo dobrih mestih, in od dirke smo veliko pričakovali,” je dejal Magnussen, ki je za sabo zadrževal Maxa Verstappna, preden se je slednji zavrtel. “Srce parajoče je dirko končati na tak način. Vrnili se bomo in se borili naprej, ter ponovili ta del dirke.”

Grosjean je po vrtenju Verstappna napredoval na peto mesto, Daniel Ricciardo v drugem Red Bullu pa ni mogel mimo njega. “Danes sem bil hiter,” je povedal. “Prepričan sem, da bi lahko vozil še bližje vodilnim, če bi bil na začetku dirke pred Kevinom. Vse skupaj bomo analizirali in poskušali ugotoviti, kje se je zalomilo, ter se vrnili močnejši, tako kot vedno. V tem trenutku smo vsi potrti in ugotoviti moramo, ali je šlo za težavo s pištolo za privijanje kolesa, ali za napako mehanika. Na testiranjih nismo imeli nikakršnih težav, zato je vse skupaj čudno. Danes smo izgubili veliko točk, toda če nam uspe ponoviti predstavo do odstopov, bomo to razočaranje hitro pozabili.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish