Vinalesu zadnji dan testiranj MotoGP v Valencii

Maverick Vinales je testranj v Valencci končal kot najhitrejši
Avtor prispevka: , objavljeno 20. novembra 2019 .

Maverick Vinales je poskrbel, da je bila Yamaha najhitrejša tudi zadnji dan testiranj v Valencii, tudi danes, tako kot včeraj, pa sta mu na vrhu razpredelnice časov delala še dva kolega na Yamahinih motociklih, Fabio Quartararo ter Franco Morbidelli.

Tretji je bil Cal Crutchlow s Hondo. Po včerajšnjih padcih treh njihovih dirkačev pa so se v taboru japonskega proizvajalca motorjev ubadali s tehničnimi težavami. Po le nekaj ovinkih je svojo Hondo parkiral hondin testni dirkač Stefan Bradl, zaradi tehničnih težav pa se je ob začetku dneva ustavil tudi Marc Marquez. Aktualni svetovni prvak se je kmalu vrnil na stezo in z motociklom za prihodnjo sezono, katerega je razbil včeraj, postavil najhitrejši čas.

Trening je bil prekinjen, ko se je Andrei Iannoneju pred vstopom v prvi ovinek vnela njegova Aprilia, ki je za sabo na asfaltu pustila nekaj razlitega olja. Pobudo je nato prevzel Fabio Quartararo, katerega je šele proti koncu testnega dne premagal Vinales, ki je tudi tokrat preizkušal nov okvir in pogonski agregat. Quartararo je s testiranji zaključil uro pred koncem, njemu in Vinalesu pa se je v vrhu pridružil moštveni kolega Morbidelli.

Crutchlow je proti koncu dne padel, a je vseeno uspel postaviti četrti čas. Britanec se je danes posvečal primerjavam med trenutnim Hondinim motociklom ter nekaj prototipnim različicam, na katerih smo videli tudi nove aerodinamične elemente in nov oklep.

Joan Mir in Alex Rins sta s Suzukijem dan zaključila na petem in šestem mestu, preizkušala pa sta nov pogonski agregat. Marc Marquez je z motociklom za prihodnjo sezono postavil sedmi čas, danes pa je preizkušal nov aerodinamični paket.

Pol Espargaro je bil s KTM-om osmi, pred Valentinom Rossijem, ki je za moštvenim kolegom Vinalesom zaostal skoraj sekundo.

Alex Marquez je užival v precej bolj konstruktivnem dnevu. Z letošnjo Hondo moštva LCR je včerajšnji čas izboljšal za šest desetink sekunde, po 76 krogih pa je testiranja zaključil na 20. mestu.

Izmed novincev se je znova najbolje odrezal Iker Lecuona s petnajstim časom, medtem ko je Brad Binder dan zaključil na 22. mestu.

Naslednja neuradna testiranja razreda MotoGP bodo na sporedu čez pet dni, v ponedeljek, 25. ter torek, 26. novembra, potekala pa bodo v Jerezu.