Vinalesu prvi testni dan v Katarju

Avtor prispevka: , objavljeno 23. februarja 2019 .

Maverick Vinales je postavil najhitrejši čas prvega testnega dne v Katarju. Dirkač Yamahe je bil s časom kroga 1:55.051 za 0.108 sekunde hitrejši od Alexa Rinsa na Suzukiju, Andrea Dovizioso na tovarniškem Ducatiju pa je bil tretji s skoraj pol sekunde zaostanka. Četrti je bil njegov moštveni kolega Danilo Petrucci, pred Vinalesovim moštvenim kolegom Valentinom Rossijem, ki je za najhitrejšim časom zaostal 0.553 sekunde.

Prvi dan testiranj na stezi Losail je zaznamoval premierni nastop Jorgeja Lorenza v polnih barvah Repsol Honde, potem ko je moral Španec izpustiti prva testiranja sezone v Maleziji. Danes je postavil 21. čas dneva z nekaj več kot dvema sekundama zaostanka. Njegov moštveni kolega Marc Marquez, ki še vedno okreva po operaciji rame, je bil na koncu dneva deseti z 1.116 sekunde zaostanka, pred tem pa se je enkrat znašel na tleh, vendar se k sreči ni poškodoval.

Vinales se je s svojim najhitrejšim krogom dneva zelo približal uradnemu rekordu kroga na dirki 1:54.927, v preostalih dveh dneh testiranj pa bo zagotovo ogrožen tudi splošni rekord kroga 1:53.680.