Vinalesu najboljši štartni položaj v Misanu

Avtor prispevka: , objavljeno 9. septembra 2017 .

Maverick Vinales si je v napetem obračunu za štartna mesta privozil najboljše izhodišče za jutrišnjo dirko za VN San Marina, potem ko je Marc Marquez padel in ni uspel izboljšati časa. Marquez je bil v samem vrhu treningov ta konec tedna, tako pa je bilo tudi na kvalifikacijah, kjer je v tretjem poizkusu, prevzel vodstvo.

Vinales, kot edini dirkač tovarniške Yamahe ta konec tedna, je postavil drugi čas z 0.016 sekunde zaostanka, ostali pa so zaostali več kot štiri desetinke sekunde.

Na nekaj več kot desetinko se je približal Jorge Lorenzo, ki je v drugem poizkusu postavil tretji čas, a dve minuti pred koncem je prvo mesto prevzel Andrea Dovizioso, ki je bil za las hitrejši od Marqueza. Ta je bil na dobri poti k še boljšemu času in prevzemu vodstva, ko mu je spodneslo prednje kolo. Španec je padel vendar se k sreči ni poškodoval.

Kar ni uspelo Marquezu, je uspelo Vinalesu. Dirkač Yamahe je za 0.173 sekunde izboljšal dosežek Doviziosa in se zavihtel na prvo mesto. To je njegov četrti najboljši štartni položaj v karieri dirkača MotoGP.

Marquezov čas kroga je bil dovolj dober, da je kljub spodletelemu zadnjemu poizkusu ostal v prvi štartni vrsti, za Vinalesom in Doviziosom.

Četrto štartno mesto je pripadlo Calu Crutchlowu, ki je uspel ugnati Lorenza, Johann Zarco pa bo dirko začel s šestega mesta.

Dani Pedrosa, ki je lani tu v Misanu zmagal, je bil sedmi, za njim pa sta se uvrstila Danilo Petrucci in Aleix Espargaro. Zadnje mesto v prvi deseterici je pripadlo Alvaru Bautisti, ki je premagal wildcard dirkača Ducatija, Michele Pirroja.

Foto: Yamaha