Vinalesu kazen zaradi oviranja Smitha

Avtor prispevka: , objavljeno 22. septembra 2018 .

Maverick Vinales bo dirko za VN Aragonije začel s štirinajstega mesta, potem ko so ga komisarji kaznovali s tremi mesti izgube zaradi oviranja Bradleya Smitha v prvem delu kvalifikacij. Enaka usoda pa je doletela tudi Franca Morbidellija. Smith je bil na svojem KTM-u po treh izmed štirih sektorjev le desetinko počasnejši od Vinalesa, ko je dohitel počasi vozečega Vinalesa, Morbidellija ter Xavierja Simeona. Britanec je slednja dva prehitel po zunanji strani, Vinalesa pa je moral obvoziti po notranji, ob koncu kroga pa je bil štiri desetinke sekunde prepočasen za napredovanje v drugi del kvalifikacij.

Smith je po končanih kvalifikacijah dejal, da je bil položaj zelo nevaren, najhujši prekršek pa je po njegovem mnenju storil Morbidelli, ki bo izgubil šest štartnih mest.

“Malce sem razočaran, saj je nekaj izkušenih dirkačev počasi vozilo na točki zaviranja, kar je bilo zelo nevarno zaradi velike razlike v hitrosti,” je povedal. “Vozil sem okrog 330km/h oni pa manj kot 150km/h in nisem vedel na katero stran steze se bodo postavili. Na TV zaslonu ni bilo čutiti prave teže položaja. Moral sem zapeljati na robnik, da sem se izognil Morbidelliju, potem pa sem od tam poskušal zapeljati na notranjo stran Mavericku. Razočaran sem, saj sem bil prepričan, da bi lahko krog odpeljal v minuti 47 sekund. Maverick ni niti slutil, da sem za njim, ko me je videl je poskušal pospešiti, toda s 150 ne moreš pospešiti na 300 v tako kratkem času. Franco pa sploh ni gledal nazaj, zato je bil enostavno nevaren. Simeon se je znašel v enakem položaju, bil je malce bolj na notranji strani, toda na zaviranju v ovinek so bili trije dirkači in to se preprosto ne dela.

Zelo izenačeno bi bilo med mano in Takaakijem Nakagamijem, ki je na koncu napredoval v drugi del kvalifikacij.”

Vinales je kvalifikacije končal na enajstem mestu, Morbidelli pa na trinajstem, a zaradi kazni bo prvi dirko začel s štirinajstega, slednji pa z devetnajstega mesta.

0 0 glasovi
Oceni komentar