Vinalesu kazen treh mest zaradi oviranja Quartararoja

Avtor prispevka: , objavljeno 15. junija 2019 .

Maverick Vinales je bil s strani komisarjev dirke kaznovan s kaznijo treh štartnih mest zaradi oviranja Fabia Quartararoja. Dirkač Yamahine tovarniške ekipe je bil pred kaznijo na pragu najboljše kvalifikacijske uvrstitve po argentinski preizkušnji, kjer je zasedel drugi mesto. Toda veselja je bilo kmalu konec potem, ko so komisarji ugotovili, da naj bi vozil na neodgovoren način ter s tem oviral francoskega dirkača ter mu tako pokvaril njegov zadnji poskus.

Kljub temu pa Quartararoju to ni preprečilo osvojitve najboljšega štartnega položaja, saj Marc Marquez v svojem zadnjem poizkusu ni uspel izboljšati njegovega časa. Po pogovoru z obema dirkačema so komisarji Vinalesu dodelili kazen treh štartnih mest, kar pomeni, da bo dirko jutri pričel s šestega mesta. Preden je izvedel za svojo kazen je Vinales novinarjem povedal:

“Ne vem kaj lahko rečem. Mislil sem, da je kvalifikacij konec zato sem začel pozdravljati gledalce ter se počasi vozil na okoli. Nisem se zavedal, da so ostali dirkači še na svojih hitrih krogih. Fabia sem enostavno videl prepozno. Če samo pogledamo njihove zadnje čase krogov vidimo, da večina ob koncu ni izboljšalo svojeg časa. Zagotovo sem storil napako, toda to storili tudi že ostali dirkači na drugih stezah. Če kaznujejo mene bi morali tako tudi ostale.”

Vinales se je sicer takoj po koncu kvalifkacij na svojem Twitter profilu opravičil Quartararoju.

https://twitter.com/mvkoficial12/status/1139891496830885890

0 0 glasovi
Oceni komentar