Vinalesu drugi trening, Bagnaia v Q1 po psihološki igri Martina

Avtor prispevka: , objavljeno 24. novembra 2023 .

Maverick Vinales je postavil najhitrejši čas drugega treninga MotoGP, kjer pa so bile vse oči vprte v tekmeca za naslov, Jorgeja Martina in Francesca Bagnaio, kjer se je Španec poigral z Italijanovimi živci.

Martin, ki za Bagnaio zaostaja za 21 točk, je bil na treningu drugi, s čimer si je zlahka zagotovil vstop v hitrejšo kvalifikacijsko skupino, medtem pa si je vzel čas in se poigral z Bagnaio, kateremu je ves čas sledil, celo široko skozi izletno cono. Igro je poskušal končati šef Ducatijevega moštva, Davide Tardozzi, ki je stopil pred motocikel Martina v upanju, da svojemu dirkaču omogoči “čisto” stezo. Bagnaia je očitno podlegel miselnim igricam Španca, edino preostalo priložnost, da se uvrsti v drugi del kvalifikacij pa je izgubil, ko je v hitrem krogu naletel na rumene zastave.

Trening je tako končal na petnajstem mestu in se bo za vstop v Q2 boril že v začetku kvalifikacij. Na treningu je bil znova zelo hiter Fabio Di Giannantonio, medtem ko se je v prvo peterico uvrstil tudi Marco Bezzecchi. Šesti je bil Brad Binder, sedmi Marc Marquez, osmi Raul Fernandez, deveti JAck Miller, ter deseti Aleix Espargaro.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj