Vinalesovo opravičilo Yamahi: Bil sem jezen, v meni je eksplodiralo

Avtor prispevka: , objavljeno 15. avgusta 2021 .

Maverick Vinales, ki je bil suspendiran in ta konec tedna ne bo nastopil na dirki za VN Avstrije, se je opravičil Yamahi, ki ga je odjavila z dirke, saj je po njihovem mnenju pred tednom dni z motociklom ravnal neprimerno.

Španec je tako petkove treninge spremljal kot gledalec ob stezi, v soboto pa se je pokesal in se Yamahi opravičil. “Zelo sem žalosten,” je dejal. “Sem v težkem položaju, k sreči pa imam ob sebi ljudi, ki me podpirajo.”

Vinales je dejal, da je bilo sporno ravnanje z motociklom posledica jeze, saj je pred prekinitvijo dirke vozil solidno dirko, ob ponovljenem štartu pa mu je ugasnil motor, zato je dirko začel iz garaž in nato vso dirko vozil na zadnjem mestu. V zadnjem krogu je zapeljal v bokse, na vstopu v pitlane pa je plin nekaj krat odprl povsem do konca, s čimer je želel z visokimi vrtljaji uničiti pogonski agregat.

Maverick Vinales je v petek napovedal, da bo povedal drugo plat zgodbe o suspenzu, v soboto pa je prevzel odgovornost in se Yamahi opravičil.
Maverick Vinales je v petek napovedal, da bo povedal drugo plat zgodbe o suspenzu, v soboto pa je prevzel odgovornost in se Yamahi opravičil.

“Bil sem zelo jezen, saj je bil prvi del dirke popoln in kazalo je, da bo začetek drugega dela sezone zelo dober. Nato pa se je vse zalomilo in v meni je nekaj eksplodiralo, tako da se nisem več mogel obvladati. Yamahi se opravičujem, saj sem v zandjih krogih dirke vozil neprimerno.”

Pri Yamahi so menili, da Vinales ni ogrožal le sebe, temveč tudi druge dirkače, kar pa ni bil Špančev namen. “Zelo si želim zmagati in zelo dolgo je od tega, ko sem imel dober občutek na motorju. Poizkušal sem, toda na koncu je prevladala jeza zato sem vozil tako, kot nebi smel, nikoli pa nisem nameraval ogrožati drugih.”

Vinales je dejal, da se želi do konca sezone potruditi 100-odstotno, medtem pa se pri Yamahi še niso odločili, če bo letos sploh še dirkal. “Odločitev je zdaj v rokah Yamahe, kar spoštujem in sprejemam, saj sem še vedno njihov dirkač.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish