VINALESOV slog je bil “popolnoma napačen”

Avtor prispevka: , objavljeno 12. septembra 2021 .

Maverick Vinales je na kvalifikacijah dosegel 19 mesto, kar je manj od pričakovanj čeprav je zatrjeval pred tem da je presenečen kako hitro se je privadil na motor Aprilie.

Svoj slog mora po njegovih besedah poenostaviti in spremeniti pred dirko v Aragoniji. Njegov slog vožnje, ki ga je uporabljal pri Yamahi je popolnoma napačen za slog vožnje pri Apriliji. Všeč mu je pospešek pri motorju, vendar pa more moč prenesti iz ovinka, kar mu dela težave.

“Na kvalifikacijah sem delal podobno kot pri Yamahi in to je bilo popolnoma narobe. Prehitro vstopam v ovinke in ta slog ni primeren za novi motor. Narediti bom moral še veliko krogov, da se bom lahko popolnoma privadil na motor. Imam veliko optimizma, saj vem da imamo še veliko rezerve. Pospešek na motorju je zelo dober in ta občutek je pravi. Da bom izkoristil moč pospeška v celoti bom moral delati na slogu vožnje v ovinku. Všeč mi je bilo da sem lahko sprobal trdo pnevmatiko spredaj, saj sem v preteklosti vedno tekmoval z sprednjo mehko pnevmatiko,” je dejal Maverick Vinales.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj