Vinalesov padec “najbolj čuden”

Avtor prispevka: , objavljeno 25. junija 2017 .

Maverick Vinales je paec v Assnu opisal kot najbolj čuden v vsej njegovi karieri. Dirkač Yamahe je v soboto v dežju odpeljal najslabše kvalifikacije letošnje sezone, saj se je moral zadovoljiti z enajstim mestom. V prvih krogih dirke je kazalo nekoliko bolje, saj se je v prvih desetih krogih prebil do šestega mesta, a ko je prehitel Scotta Reddinga na petem, ga je vrglo z motorja. Španec je tako izgubil vodstvo v točkovanju prvenstva, katerega je zdaj prevzel Andrea Dovizioso, ki je bil sicer peti. Dirkač Ducatija ima zdaj štiri točke prednosti pred Vinalesom, Valentino Rossi pa je zdaj tretji, s tremi točkami manj.

“to je bil najbolj čuden padec v moji karieri,” je dejal Vinales. “Motor se je premaknil tako čudno, kot še nikoli ta konec tedna.
Pridejo dnevi, ko se moraš učiti in iz današnjega dne se lahko naučim, da si ne morem privoščiti, da dirko začnem z enajstega mesta. Zaradi slabih kvalifikacij moraš dirko voziti kot divji šprint, brez časa za načrtovanje. Ko mi je uspelo priti pred Andreo Iannoneja in Alvaro Bautisto, ki sta zavirala zelo pozno, sem vedel, da bom pridobil še nekaj mest. Glede na tempo s petkovih treningov sem upal, da lahko zmaga. Vsekakor sem bil dovolj hiter.”

Vinales je padel tik pred Doviziosa, ki se je k sreči izognil trku s Špancem. “Imel sem srečo in moram se zahvaliti Doviju, da me ni zadel, sicer bi se lahko vse skupaj končalo precej slabše. Tako sem še vedno štiri točke za vodilnim. V takšnem položaju sem letos že bil in zgodilo se je že, da sem se od ene do druge dirke precej izboljšal,” je še dodal.

Vinalesov odstop pa je bil pomemben tudi za moštvenega kolega Rossija, ki je naposled zmagal na dirki. “Potem, ko sem videl kako hiter je bil Maverick v petek, me je skrbelo, da se bo na dirki hitro znašel pri vrhu. Na začetku dirke sem poskušal voziti na polno že od prvega kroga, toda bili smo hitri v danih pogojih. Ko sem videl, da je Vinales odstopil, je bilo to pomembno za nadaljevanje dirke. Toda v tistem trenutku nisem imel časa, da bi bil vesel, ali ne, želel sem le voziti čimhitreje,” je pojasnil Rossi.

Foto: Yamaha