VINALESOV odhod ne bo vplival na nadaljevanje kariere ROSSIJA

Avtor prispevka: , objavljeno 29. junija 2021 .

Valentino Rossi pravi, da je šokiran nad izstopom iz Yamahe Mavericka Vinalesa po koncu sezone 2021. Ta poteza nebo vplivala na odločitev o nadaljevanju kariere Italijana.

V ponedeljek zjutraj je bilo uradno, ko je Yamaha potrdila, da se bo razšla po koncu sezone z Vinalesom. Do prekinitve pogodbe je prišlo zaradi poslabšanja odnosov med ekipo in Maverickom. Devetkratni svetovni prvak nima sklenjene pogodbe z Yamaho za nadaljnjo sodelovanje z ekipo v sezoni 2022. Priznal je, da je odločitev ali bo nadaljeval kariero pri Yamahi težka, saj rezultati, ki jih dosega v letošnji sezoni niso niti blizu, ki jih je dosegal v preteklosti. Osvojil je le 17 točk njegov najboljši rezultat pa je 10 mesto, kar je najslabši začetek v času njegovega nastopanja v MotoGP.

Na vprašanje ali se bo kaj spremenilo ob dejstvu, da je svoj odhod napovedal Vinales je odgovoril “Ne vem če bo to kej spremenilo dogajanje v naslednjem tednu. Ampak iskreno to nima vpliva na mojo odločitev. Še vedno svojo odločitev pogojujem z rezultati. Torej dogajanje v ekipi Yamahe nebo imelo vpliva name,” je dejal devetkratni svetovni prvak Rossi.

Svojo odločitev naj bi Rossi sprejel prav med poletnim premorom, ki ravno poteka. “Moj rezultat v Assenu nebo imel vpliva gledati moram celotno sezono in mojo formo. Rezultati v prvi polovici sezone niso takšni, kot smo pričakovali. Upali smo, da bomo močnejši, se borili za višja mesta. Svojo odločitev še nisem sprejel in vse vam bom pravočasno sporočil,” je še dodal Italijan.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish