Vinalesov čas je bil za Rossija nedosegljiv

Avtor prispevka: , objavljeno 7. februarja 2019 .

Valentino Rossi je po drugem dnevu testiranj v Sepangu, med katerim je najhitrejši čas postavil njegov moštveni kolega Maverick Vinales, priznal, da sam ne bi uspel odpeljati tako dobrega kroga.

Vinales je bil za več kot pol sekunde hitrejši od Alexa Rinsa, najbližjega tekmeca pri čemer je le za las zgrešil rekordni čas kroga, ki ga je lani postavil Jorge Lorenzo na Ducatiju, medtem pa je bil Rossijev najboljši čas kroga za več kot 0.7 sekunde slabši.

“Vozil sem z obrabljeno gumo, zaradi katere nisem odpeljal tako dobrega kroga, kot bi ga lahko,” je pojasnil Rossi. “Lahko bi bil malce hitrejši, morda za desetinko in bi se uvrstil med prve tri. Na koncu so vsi lovili najhitrejši čas, toda Maverick je bil nedosegljiv. Nikoli mi ne bi uspelo odpeljati podobnega časa.

Toda na koncu koncev tu ne dirkamo, ampak iščemo dober občutek na motorju.”

Yamaha je še pred začetkom testiranj izbrala pogonski agregat za letošnjo sezono, danes pa so se posvečali finim nastavitvam zaviranja s pogonsko enoto ter elektronike, Rossi in Vinales pa sta tudi preizkusila novo šasijo, s katero naj bi izboljšali oprijem zadnjega kolesa.

Italijan je tudi po drugem dnevu ostal splošno zadovoljen, a je opozoril, da se Yamaha s temi novostmi še vedno ne bo mogla kosati z Ducatijem in Hondo.

“Mislim, da smo malce bližje vrhu, toda to še ni dovolj,” je povedal. “Ducati je bil danes zelo močan. Ne vem s kakšnimi gumami so vozili, toda bili so hitri. Mi smo na pravi poti, toda še vedno nam manjka nekaj.”

Vinales, ki je odpeljal najhitrejši čas dneva, je dejal da je Yamaha našla svojo staro DNK, toda opozoril je, da morajo ostati na realnih tleh, saj še vedno niso odpeljali polne simulacije dirke.

“Na področju zaviranja z motorjem smo šli v pravo smer, tako kot sem želel,” je pojasnil. “Zdaj mi gre bolje na vstopu v ovinek, agregat in elektronika pa sta precej boljša. Vseeno se moramo še izboljšati, toda zadovoljen sem z delom, ki ga je Yamaha opravila med zimskim premorom. Zdaj lahko vozim po svoje, na meji.

Potrebujemo še kanček bolj umirjene pospeške, toda v hitrih, tekočih delih steze se motocikel dobro obnaša. Mislim, da je Yamaha našla svojo DNK.

Izboljšati se moramo še, ko vozimo 20 krogov s polno posodo za gorivo. Vedeti moramo, kako nam gre, ko nimamo oprijema, zato bi radi poustvarili te pogoje,” je še dodal Španec in napovedal, da bodo jutri, ob tretji uri po lokalnem času, opravili simulacijo dirke.