Vinalesa bega “nevodljiva” Yamaha

Avtor prispevka: , objavljeno 4. avgusta 2017 .

Maverick Vinales je po petkovih treningih v Brnu dejal, da ga bega nevodljivost njegove Yamahe. Španec je bil sicer zadovoljen s formo na dopoldanskem treningu, ki je potekal na povsem mokri stezi, popoldan, ko se je steza posušila, pa sta oba z moštvenim kolegom Valentinom Rossijem trening končala izven deseterice. Vinales je bil na drugem treningu skoraj sekundo počasnejši od najhitrejšega dirkača Andree Doviziosa, njegov čas pa je bil šele enajsti najhitrejši. Rossiju je šlo še slabše, saj je trening končal na štirinajstem mestu.

“Zjutraj sem imel še dober občutek, boljši, kot v Nemčiji, še posebej v dežju,” je dejal Vinales. “Popoldan pa smo imeli precej več težav. Ne vem zakaj, toda motor me ne uboga, ko poskušam zaviti, zato je težko odpeljati hiter krog. Morda so za to krivi pogoji ali pa ni bilo dovolj oprijema na stezi, toda težave so velike tudi na zaviranju. Moramo ugotoviti, kaj nam povzroča težave, saj je tak motocikel težko voziti.”

Vinales tudi v Brnu vozi z dvema tipoma okvirja, potem ko je Yamaha svojima dirkačema pripravila nov okvir za dirki v Assnu in na Sachsenringu. Španec je zdaj odločen, da bo rešil težave, ne glede na to, s katero šasijo bo vozil. “Jutri bom izbral eno šasijo in z njo poskušal rešiti težave. Pozorni bomo morali biti na podrobnosti, saj zgleda, da nam je nekaj ušlo.”

Rossi pa je dejal, da njegov dosežek na drugem treningu ne kaže prave forme, saj zaradi tehnične težave na motociklu ni uspel odpeljati še enega kroga na mehkih gumah. Izkušeni Italijan je priznal, da bi zaradi mokre steze na zadnjem prostem treningu imel težave, saj bi to pomenilo, da bi se skupaj z Vinalesom moral boriti že v prvem delu kvalifikacij.

“Popoldan občutek na motociklu in tempo nista bila tako daleč od krogov na srednje trdi gumi,” je povedal devetkratni svetovni prvak. “Pozneje sem imel težave z motorjem, zato sem ga moral zamenjati ampak pnevmatike so ostale iste, raje sem nadaljeval z srednje trdimi gumami, saj sem moral primerjati nastavitve. Ostali so se izboljšali z mehkimi gumami, zato je moj položaj slabši, ampak je moj tempo s srednje trdo gumo precej dober. Upamo, da bo zadnji prosti trening potekal na suhi stezi, sicer se bom moral boriti v prvi kvalifikacijski skupini,” je še dodal.

Foto: yamaha