Vinales: Zmaga z Aprilio ima posebno vrednost

Avtor prispevka: , objavljeno 19. aprila 2024 .

Maverick Vinales je v Austinu slavil deseto zmago v razredu MotoGP, s katero je postal tudi prvi dirkač, kateremu je v eri MotoGP uspelo zmagati z motocikli treh različnih proizvajalcev. Španec je na VN Amerik kazal izjemno hitrost ves konec tedna, odlično formo pa potrdil na nedeljski dirki, kjer je po incidentu v prvem ovinku padel na enajsto mesto, na koncu pa zmagal.

To je bila zanj prva zmaga z Aprilio in čeprav so mu vse zmage zelo pri srcu, pa je ta posebna, saj se je moštvu pridružil v težkih časih. “Zmaga z Aprilio ima posebno vrednost, saj sem se jim pridružil, ko so vozili od desetega do petnajstega mesta,” je povedal. “Zdaj smo eni9 največjih in čeprav se moramo še izboljšati, da bomo bolj konstantni, imamo letos pred nami zelo veliko priložnost. S časom bomo zbrali dovolj izkušenj in če bomo pametni, se stvari, kot so bile težave z menjalnikom v Portimau, ne bodo več dogajale in bomo več časa v ospredju. Lahko smo veseli in ponosni na svoje delo in zmago v Austinu”

Vinales se je Apriliji pridružil po čudnem incidentu na Yamahi, kjer je ostal brez službe, ko naj bi namenom poskušal uničiti pogonski agregat, zaradi nihanj v formi in zaostanka za moštvenim kolegom Aleixom Espargarojem v 2022 in 2023 pa je kazalo, da se bo Španec počasi moral posloviti od kariere dirkača MotoGP. Aprilia je nedavno ponudila pogodbo Fabiu Quartararoju, ki pa je podaljšal pogodbo z Yamaho in tako nekoliko olajšal življenje 29-letnemu Vinalesu, ki misli, da je dvomljivcem s predstavo na VN Amerik pokazal, da se motijo in da je še vedno v dobri formi.

“Včasih nisem imel pravega orožja, katerega imam zdaj. Zdaj lahko prehitevam, potem ko sem včasih imel težave voziti blizu drugim dirkačem,” je pojasnil. “Težko je vsakič na dirki voditi od prvega ovinka naprej, zato je pomembno, da lahko vsaj poskušam zavirati kasneje in pridobiti mesta. Vsi zavirajo zelo pozno in se borijo, vendar sem zdaj tudi jaz blizu.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj