Vinales želi tvegati pri izbiri pnevmatik

Avtor prispevka: , objavljeno 5. junija 2022 .

Maverick Vinales naj bi za današnjo dirko tvegal z izbiro zadnje pnevmatike. Če pričakovati, da se bo večina odločila za najtršo različico zadnje pnevmatike bo morda Španec poskusil tvegati z mehko.

Vinales bo dirko sicer začel z osmega mesta potem, ko si je nastop v hitrejši skupini zagotovil preko počasnejše.

“Danes smo si želeli uvrstiti v prvo štartno vrsto. Nismo zadovoljni, saj si želimo več,” je po kvalifikacijah dejal dirkač Aprilije.

“Še vedno imam težavo pri dosegi enega hitrega časa. Verjame pa, da bomo tudi to popravili. Kljub temu je za nami dober dan. Pripravljeni smo na jutri.”

Ali se bo Vinales resnično odločil za zadnjo mehko pnevmatiko ?

“O tem moramo še razmisliti. Videli bomo kaj bodo rekli pri Michelinu. Če bo le mogoče bom zadaj izbral mehko pnevmatiko, saj tako najbolje počutim.”

“Menim, da lahko pridem do cilja z mehko pnevmatiko. Večina bo sicer izbrala najtršo različico, sam pa si tega ne morem privoščiti.”

“Gre za tvegano odločitev, toda nimam ničesar za izgubiti. Na začetku moram prehiteti čim več dirkačev zato je morda bolje imeti veliko prednost na začetku ter nato paziti nanjo.”

“Če bomu predvideli, da nam lahko uspe priti do konca z mehko pnevmatiko se bom odločil za to. Sam si tega želim, saj menim, da je vredno tvegati. Lahko nam uspe.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj