Vinales želi prevzeti vodstvo v prvenstvu

Avtor prispevka: , objavljeno 28. junija 2017 .

Maverick Vinales se bo ta konec tedna na nemškem Sachsenringu svojim navijačem poskušal odkupiti za napako, ki jo je storil v Assnu in zaradi katere je izgubil vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva. Dirkač Yamahe je dirko začel šele z enajstega štartnega mesta, se nato prebil v prvo deseterico, nato pa v šikani padel in odstopil.

Španec je zdaj v skupni razvrstitvi prvenstva na drugem mestu s štirimi točkami zaostanka, a iz ozadja ga že lovi moštveni tekmec Valentino Rossi, ki je na Nizozemskem zmagal.

Vinales je pred VN Nemčije dejal, da bo poskušal razmišljati pozitivno in se iz assenske napake naučiti, ob tem pa ujeti prvo zmago na nemških tleh. “V Sachsenring se podajamo s pozitivno mentaliteto. Po padcu v Assnu za vodilnim zaostajamo le za štiri točke. Iz svoje napake se moram naučiti in je poskušati ne ponoviti. Težko čakam, da se vrnem na motocikel in se začnem pripravljati na nedeljsko dirko, kjer bo naš cilj zmaga in ne le uvrstitev na stopničke. Moramo ostati osredotočeni na ponoven prevzem vodstva v točkovanju sezone,” je še dodal.

Foto: Yamaha