Vinales zadovoljen z uvrstitvijo v prvo štartno vrsto

Avtor prispevka: , objavljeno 2. novembra 2019 .

Maverick Vinales je bil zelo zadovoljen z današnjim drugim mestom na kvalifikacijah in že nestrpno pričakuje jutrišnjo dirko. Španec je dobro pripravljenost kazal že na prostih treningih, kjer je navduševal tako s hitrimi časi kot simulacijo dirke. Prav nič drugače ni bilo danes na kvalifikacijah in, ko je že kazalo, da bo vse skupaj nagradil z najboljšim štartnim položajem, ga je tik ob koncu ugnal Fabio Quartararo.

Kljub temu pa je bil Vinales s svojo predstavo zelo zadovoljen.

“Zelo sem zadovoljen. Že celotni dirkaški vikend se na motociklu počutim zelo samozavestnega. Dopoldne na treningu sem imel tudi zelo dober ritem pri simulaciji dirke, kar nam daje upanje, da se lahko jutri borimo za zmago. Na kvalifikacijah mi je uspel zelo dober krog s čimer sem zelo zadovoljen in že nestrpno pričakujem jutrišnjo dirko.”

Štart iz prve vrste daje Vinalesu priložnost, da se že v uvodnih krogih z vodilno skupino odlepi od zasledovalcev. Kljub temu pa ga skrbi dejstvo, da je do prvega zavoja precej daleč zaradi česar so lahko Yamahini dirkači zelo ranljivi proti Ducatijevim ter Hondinim zadaj.

“Na Phillip Islandu nisem dobro začel dirke, toda kljub temu se mi je kmalu uspelo prebiti v vodstvo in se oddaljiti od konkurence. Tu bom poskusil bolje začeti ter ostati v vodilni skupini nato pa čim bolje ravnati s pnevmatikami. Do prvega zavoja je precej daleč zato lahko Miller, Dovi, Marc, Rins napadejo že na začetku.”