Vinales: Za zmage moramo še napredovati

Avtor prispevka: , objavljeno 26. februarja 2019 .
Maverick Vinales je kljub najhitrejšim časom zadnjega testnega dne v Katarju dejal, da mora Yamaha še izboljšati svoj motocikel, če se želi v prihajajoči sezoni boriti za zmage.
Španec je sicer poudaril, da je trenutni Yamahin motocikel najboljši odkar se je pridružil moštvu, vendar pa imajo še vedno težave pri pospeševanju. Prepričan je, da bo motocikel kljub napredku pri zaviranju pripravljen zmagovati šele, ko izboljšajo omenjeno težavo.
“Da se bomo lahko borili za zmage moramo izboljšati pospševanje motocikla. Prva dirka bo za nas zelo pomembna, saj bomo lahko videli ali se lahko borimo za zmage kljub nekoliko slabšemu oprijemu.”

“Obratno, pri zaviranju smo storili velik korak naprej v primerjavi z lansko sezono. Sedaj je potrebno izboljšati samo pospeševanje, gre namreč za področje kjer nekoliko zaostajamo za našimi konkurenti. Nato lahko razmišljamo o morebitnem boju za zmage.”

Na drugi strani garaže je Valentino Rossi s četrtim časom zadnjega dne popravil nekoliko slabši drugi dan, ko je postavil šele devetnajsti čas. Italijan je poudaril, da hitrost motocikla M1 ni sporna potem, ko so vsi štirje Yamahini dirkači zadnji dan končali med najboljšo šesterico, težave povzroča ritem dirke.

“Vsi Yamahini dirkači smo na en krog zelo hitri tudi z novo pnevmatiko. Naš ritem dirke je nekoliko slabši v primerjavi s tistimi najboljšimi kot so Marquez, Dovizioso in Rins. Nekoliko bolje gre Mavericku, kar je zelo pozitivno. Testiranja konec koncev vendarle niso bila tako slaba za nas.”

Rossi je bil zelo nezadovoljen z napredkom Yamahe po testiranjih v Valenciji in Jerezu. Sedaj pa je pohvalil njihov napredek v letošnjem letu.

“V Valenciji in Jerezu nismo imeli veliko novih stvari za testirati. Pozimi pa so pri Yamahi opravili zelo dobro delo in sedaj imamo veliko dobrih stvari. Zagotovo smo storili napredek, menim, da še vedno potrebujemo nekaj več, da bi se lahko enakovredno borili z tovarniškimi dirkači Honde in Ducatija.”