Vinales: Yamaha mora držati obljubo

Avtor prispevka: , objavljeno 4. junija 2018 .

Maverick Vinales je bil po osmem mestu v Mugellu zelo razočaran in je pozval Yamaho, da morajo držati obljubo, ki so mu jo dali. To je konkurenčen motocikel s katerim se bo lahko boril za zmage.
Španec na zmago v najeltinejšem tekmovalnem razredu čaka že več kot leto dni. Na dirki v Mugellu pa je v prvem krogu iz tretjega zdrsnil na enajstem mesto. Do konca se mu je uspelo prebiti le do osmega mesta. Večino dirke je prebil v boju z Alvarom Bautisto in se pritoževal nad pomanjkanjem oprijema na sprednjem delu motocikla. Po dirki je bil Španec zelo jezen na svoje moštvo, saj so mu ob podpisu nove dveletne pogodbe obljubili motocikel s katerim se bo lahko boril za zmage.
“Ko sem podpisal novo dveletno pogodbo so mi obljubili motocikel s katerim bo lahko zmagoval. Zdaj je čas, da motocikel to tudi dokaže. Upam, da bo Yamaha rešila ta problem, saj sedim na motociklu za katerega so rekli, da bo zmagoval. Ne vsako dirko, toda, da bo ves čas blizu. Lahko smo blizu, to smo dokazali na kvalifikacijah in treningih, toda na dirki gre vse narobe.”
“Upam, da me je Yamaha slišala, saj so mi obljubili motocikel s katerim se bom lahko boril za zmage, ne pa za sedma mesta oziroma, da se bom boril z satelitskim Ducatijem.”
Na vprašanje ali obžaluje podpis nove pogodbe je odgovoril:
“Ne, ne. Ko vidite moj ritem v soboto sem bil v ospredju tudi brez zaupanja. Ko bom dobil nazaj zaupanje v motocikel bom lahko osvojil najboljši štartni položaj. Težave so v dirki. Treningi so dobri, dirke pa slabe. To je nenavadno, saj smo pri Suzukiju vedno v nedeljo naredili velik korak naprej. Tu pa v dirki naredimo ravno obratno.”
Kljub vsem težavam se Vinales nahaja na tretjem mestu v skupnem seštevku 28 točk za vodilnim Marcom Marquezom, ki v Mugellu ni osvojil točk in pet za moštvenim kolegom Valentinom Rossijem na drugem mestu.
“Kot sem dejal, sem pri Yamahi zato, da zmagujem. Videli bomo ali nam bo do konca sezone uspelo zmagati. Smo 28 točk za Marcom in še so možnosti. Tudi, ko stvari ne gredo po naših željah prvenstvo ostaja odprto. Zato moramo ukrepati in najti rešitev takoj.”
“Že več kot leto dni imamo te težave. Yamaha ima možnost za osvojitev naslova, saj ima dva dirkača, ki sta tega sposobna.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish