Vinales: Yamaha je pripravljena na dirke

Avtor prispevka: , objavljeno 13. marca 2021 .

Maverick Vinales meni, da so pri Yamahi pripravljeni na začetek sezone, potem ko so se predzadnji dan testiranj na vrhu razpredelnice časov znašli kar trije njihovi dirkači. Vinales je bil med njimi najhitrejši, potem ko je tekom dneva preizkušal tri različice šasije, veliko pa je delal tudi na svojem dirkaškem slogu, moštvo pa se je posvetilo izboljšanju hitrosti v nizkih pogojih, kjer so v preteklih sezonah imeli največ težav.

Ker pa je bila steza v Katarju po štirih dneh testiranj dodobra obložena z gumo, zaradi česar se poveča oprijem, je težko biti prepričan, ali je Yamaha rešila težave, toda Španec meni, da je dober znak, da je vozil hitre kroge tudi z obrabljeno gumo.

“Veliko smo se osredotočali na vožnjo z malo oprijema, kar je bilo malce težje, saj steza le tega nudi kar precej,” je pojasnil Vinales. “Težko je reči, če smo pripravljeni na pogoje z malo oprijema, saj smo vi vozili zelo hitre čase. Kljub temu pa imam na motorju dober občutek, kar je najpomembnejše in krogi na obrabljeni gumi so bili ves čas dobri. Verjetno bo na dirki drugače, a smo optimistični, saj menimo, da je naš motor pripravljen na dirke.”

Vinalesov moštveni kolega Fabio Quartararo je prav tako našel boljši občutek, čeprav mu nekatere novosti na motociklu niso ustrezale. Francoz je v sredo dejal, da je zaskrbljen nad zmožnostjo prehitevanj z Yamaho, za razliko od Vinalesa pa pričakuje slabšo formo, ko bo karavana MotoGP po dveh dirkah v Katarju odpotovala v Portimao, kjer je asfaltna podlaga bolj drseča.

“Čeprav smo preizkušali veliko stvari, ki mi ni so ustrezale, je bil naš tempo dober,” je povedal. “Z občutkom nisem bil zadovoljen, toda časi so bili dobri. Na dirki pa bo zagotovo nekoliko drugače, saj so trenutni pogoji na stezi čisto drugačni, kot bodo potem na dirki – nivo oprijema je neverjeten. Na stezi je zdaj veliko gume, zaradi česar imamo precej boljše pogoje, kot bodo na dirki. Motor je tudi zelo dober prav zaradi oprijema, mislim pa, da bomo imeli težave že v Portimau, ter na drugih stezah z malo oprijema.

Fabio Quartararo pred dirkami ni tako optimističen, kot moštveni kolega Vinales.

Nič nenavadnega ni, da so na testiranjih na vrhu tri Yamahe. Saj vemo, da smo na testiranjih vedno hitri, pa tudi na kvalifikacijah. V zadnjih dveh letih sem bil po testiranjih preveč samozavesten, zato letos mislim, da pred dirkami še ne smemo biti preveč zadovoljni z našo formo.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish