Vinales: Yamaha je nazaj!

Avtor prispevka: , objavljeno 29. marca 2021 .

Maverick Vinales je po nepričakovani zmagi na “Ducatijevi” stezi v Katarju oznanil, da se je Yamaha vrnila v zmagovalno formo. Španec je na začetku dirke zdrsnil na šesto mesto, ko so se štirje dirkači Ducatija izstrelili na vodilna štiri mesta. Toda ko se je dirka bližala polovici je dirkač tovarniške Yamahe začel preboj proti ospredju, v 15. krogu dirke pa je prevzel vodstvo in nato narekoval tempo, kateremu tekmeci niso mogli slediti.

Po dirki je priznal, da bo potrebno izboljšati starte dirk, a letošnji motocikel M1 mu naj bi povrnil dober občutek s katerim lahko zmaguje.

“Vsako dirko se trudimo izboljšati, in želim biti najboljši dirkač med Yamahami,” je povedal. “Poizkušamo izboljšati začetke dirk, na čemer delamo veš čas in že na naslednji bomo poizkušali narediti nov korak naprej. Yamaha pa tudi veliko vlaga v razvoj štartne naprave, ki nam bo pomagala.

Vsekakor pa je dobro, da imam občutek, da se je Yamaha vrnila na pravo pot. Znova imam ves potencial, ki sem ga imel včasih. Sicer ne vem, ali gre za stezo oziroma pogoje, toda čutil sem, da je Yamaha zelo močna.”

Vinales meni, da Yamahin agregat sicer ni najmočnejši, toda vodljivost motocikla omogoča agresivno vožnjo skozi ovinke, s čimer lahko napada na izhodu in s tem izniči zaostanek na ravninah.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish