Vinales: Vsak dan se sprašujem kaj bi lahko storil na Ducatiju ali Hondi

Avtor prispevka: , objavljeno 25. oktobra 2018 .

Maverick Vinales je dejal, da ob ponavljajočih se težavah Yamahe ves čas premišljuje o tem, kaj bi lahko sam dosegel na Hondinem ali Ducatijevem motociklu. Tretje mesto na dirki na Tajskem, kjer je španec prvič po dirki na Sachsenringu stopil na zmagovalni oder je bilo tako očitno le preblisk, saj so imeli na zadnji dirki v Montegiju ponovno težave. S sedmim mestom na Japonskem je tako kar 141 točk za letošnjim svetovnim prvakom Marcom Marquezom v skupnem seštevku in le sedem pred Hondinim satelitskim dirkačem Calom Crutchlowom. Večkrat naj bi že premišljeval kaj bi lahko dosegel na motociklu Honde ali Ducatija.

“Vsak dan premišljujem kaj bi lahko storil na kateremu izmed teh motociklov, kakšne rezultate bi lahko dosegel,” je dejal Vinales, ki je pred letošnjo sezono podaljšal pogodbo z Yamaho še za dve sezoni.

“Toda v trenutni situaciji mi to nič ne pomaga. Imam pogodbo za nadaljni dve sezoni, tako, da to nima smisla. Sedaj sem tu in se moram osredotočiti na svoje delo. Nimam izgovorov, od prvega dne v testiranja Valenciji bo potrebno trdo delati in poizkusiti pripraviti najboljši možen motocikel. Bili smo že hitri, potrebno ponovno pripraviti konkurenčen motocikel, želim si le, da bi vedel kako.”

Španec je dejal, da je želel s strani moštva po dirki na Japonskem dobiti pojasnilo na tehničnem sestanku vendar ga moštvo ni prepričalo.

“Njihovo pojasnilo me ni prepričalo. Želeli so hitro zaključiti sestanek, jaz pa nisem želel oditi brez jasnega pojasnila. Ne vem ali Yamaha dela kaj na tem ali ne. Če bi vedel bi vam to zagotovo povedal. Želel sem izvedeti le, zakaj nisem bil v Montegiju konkurenčen.”

Dirkač Yamahe je ob tem tudi jasno povedal, da nima namena spreminjati svojega sloga vožnje, saj je naloga moštva, da mu pripravi motocikel, ki mu bo ustrezal.

“Ne mislim spreminjati stila vožnje, to sem poizkušal lansko leto in vse je bilo samo slabše. Oni naj prilagodijo motocikel meni, da bom lahko zmagoval dirke.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish