Vinales v prvi sezoni pri Yamahi ne želi le izkušenj, temveč kar naslov prvaka

Avtor prispevka: , objavljeno 30. januarja 2017 .

Maverick Vinales ima za sabo dve sezoni izkušenj v prvenstvu MotoGP, v lanski sezoni pa je še kot dirkač Suzukija prišel tudi do svoje prve zmage. Na prvem testu za letošnjo sezono je bil z Yamaho najhitrejši dirkač, pokazal pa je tudi dober ritem. Sam pa verjame, da se je naučil dovolj pri Suzukiju, da se lahko bori za naslov prvaka pri Yamahi.

“To bo moje tretje leto v prvenstvu MotoGP. Mislim, da sem se naučil dovolj in vem, kako potekajo dirke. ”

“Vem, da bom potreboval izkušnje z Yamahinim motociklom, toda mislim, da bomo lahko že od prve dirke razmišljali o boju za naslov. Če bi začeli o tem razmišljati na sredini sezone, je lahko že prepozno.”

Maverick meni, da se bo motorja navadil hitro, vendar se zaveda velike konkurence.

“Običajno sem se hitro prilagodil novemu motociklu. Na prvem testu sem se počutil, kot da je motor moj, lahko sem naredil, kar sem hotel. Toda potem pride dirkač, ki je še hitrejši in se moraš izboljšati.”

Na izkušnje, ki jih je pridobil s Suzukijem, gleda kot prednost. Vinales je prišel v MotoGP z vrnitvijo moštva Suzuki in meni, da je pridobil izkušnje, ki mu bodo zelo pomagale.

“Mislim, da sem se pri Suzukiju naučil veliko. Ni lahko razviti motocikla skoraj iz ničle. Mislim, da mi bodo te izkušnje zelo pomagale, saj tako razumem, kaj motor počne. Suzuki zapuščam z veliko novega znanja in za to sem zelo vesel in hvaležen.”

Foto: Yamaha