Vinales: V Katarju mi ni treba zmagati

Avtor prispevka: , objavljeno 19. marca 2017 .

Maverick Vinales si je z najhitrejšimi časi vseh zimskih testiranj na pleča nakopal velika pričakovanja pred prvo sezono na Yamahinem motociklu. Mladi Španec je bil na vseh preizkusih motocikla, vse od novembra lani, hitrejši od izkušenega moštvenega kolega Valentina Rossija, pa tudi od vseh drugih tekmecev, zato je vse več gledalcev prepričanih, da je nekdanji dirkač Suzukija letos eden izmed glavnih favoritov za naslov svetovnega prvaka.

A Vinales pravi, da ne čuti pritiska in da mu na prvi dirki z Yamaho, ki bo točno čez teden dni, ni treba zmagati, čeprav bo ciljal na prvo mesto.

“Ne želim se postavljati pod tak pritisk, niti ne želim, da bi pritisk čutili člani moje ekipe,” je dejal Vinales. “Ciljali bomo na zmago, vendar mi še ni treba zmagati, saj je to šele prva dirka in potrebujem izkušnje. Seveda je cilj zmaga, saj smo na testiranjih videli, da smo neverjetno hitri in bi radi tako nadaljevali tudi med sezono.”

Španec je pred zadnjimi testiranji v Katarju potreboval nekaj izboljšav z ritmom v daljših nizih krogov. “Vem, da sem v enem samem krogu lahko zelo hiter, toda imel sem nekaj dvomom glede ritma med dirko. Po testiranjih se je izkazalo, da nam ni hudega, zato sem zadovoljen. Ob koncu odpeljanih simulacij dirk sem čutil, da sem močan. Lahko bi vozil še nekoliko hitreje, če bi tvegal več, toda menim, da smo testiranja končali dobro,” je še dodal.

Foto: Yamaha