Vinales v Brnu odpeljal najslabše kvalifikacije

Avtor prispevka: , objavljeno 5. avgusta 2017 .

Maverick Vinales je svojo predstavo na kvalifikacijah za VN Češke v Brnu označil kot najslabšo, odkar je začel dirkati za Yamaho. Španec je ob začetku sezone kazal odlično formo, ta pa je zatem začela iz dirke v dirko padati. Še posebej na kvalifikacijah je imel mladi dirkač Yamahe veliko težav, sedmo mesto v Brnu pa je najboljši dosežek na zadnjih štirih dirkah, kljub temu pa z dosežkom ni zadovoljen, saj je za najhitrejšim Marcom Marquezom zaostal 0.682 sekunde in le nekaj manj od moštvenega tekmeca Valentina Rossija.

“Kvalifikacije so bile grozne,” je dejal Vinales, ki je hitri krog odpeljal na trdi prednji in zadnji gumi. “Nisem imel pravega občutka. To so bile najslabše kvalifikacije, kar sem jih odpeljal s tem motociklom.”

Tako Vinales, kot Rossi sta se po petkovih treningih znašla izven deseterice, ki na podlagi časov prostih treningov avtomatsko napreduje v hitrejšo kvalifikacijsko skupino. Vinalesa so begale težave z vodljivostjo Yamahe, šele na tretjem treningu pa je uspel odpeljati dovolj hiter krog, da se je izognil boju v prvem delu kvalifikacij. V petek je preizkusil dve vrsti okvirja, za nadaljevanje konca tedna pa je izbral novejšega, a še vedno pravi, da je z njim nemogoče voziti hitro. “Težava izhaja iz naše garaže, saj nismo našli najboljših nastavitev, s katerimi bi motocikel dobro deloval na tej stezi. Veliko težav imamo na zaviranjih in hitrih ovinkih in kadar imaš takšne težave, je težko odpeljati hitre kroge. Nocoj moramo najti rešitve, da bomo jutri boljši.”

Nekaj rešitev je Vinalesova ekipa očitno že našla pred zadnjim prostim treningom, ko je med simulacijo dirke njegov zaostanek za vodilnimi bil nekoliko manjši, a Španec ne ve, koliko hitrosti še lahko najde pred dirko. “Čaka nas veliko dela, na voljo pa imamo le jutranja ogrevanja, da rešimo težave,” je še dodal.

Foto: Yamaha