Vinales v Assnu z izboljšanim okvirjem

Avtor prispevka: , objavljeno 8. junija 2016 .

Maverick Vinales bo na dirki v Assnu nastopil z izboljšanim okvirjem njegovega suzukija. Španec je ponedeljkovo testiranje po dirki za VN Katalonije izkoristil za primerjalni test med izboljšanim okvirjem in standardnim, s katerim je nastopal do zdaj. Novi okvir je Suzuki najprej preizkusil na zasebnih testiranjih, Vinales pa je z njim v ponedeljek postavil tretji čas.

“Zadovoljen sem, saj smo primerjali novi ter stari okvir z enako obrabljenimi gumami in kot kaže smo naredili majhen skok naprej,” je povedal po testiranjih. “Z novim okvirjem manj obrabljamo gume, hkrati pa je z njim lažje peljati skozi ovinek. Z njim mi ni treba drseti skozi zavoj, temveč motor “uboga” že z malce dodanega plina.”

Čeprav so nov okvir pri Suzukiju preizkušali že pred dirko v Montmelu pa so ocenili da je bil še premalo preizkušen, da bi ga uporabili na dirki. Po vzpodbudnem testu po dirki pa Vinales meni, da je prišel čas da ga uporabijo v Assnu. “Mislim, da ja. Mislim da ga bomo uporabili,” je dejal 21-letnik.

Vinales je v nedeljo svojo domačo dirko sicer končal na četrtem mestu, čeprav je bilo na podlagi njegovih časov s treningov pričakovati več. Ključno vlogo naj bi pri tem igrale visoke temperature, v katerih je Suzuki po besedah Vinalesa prava nočna mora.

“Ne vem zakaj, toda v visokih temperaturah je vožnja našega motocika prava nočna mora,” je dejal. “V hladnejših pogojih, kot recimo v soboto dopoldan, se motor odlično drži steze. Z njim lahko v prvih krogih z novimi gumami delam čudeže. Toda ko se gume obrabijo, začne zelo drseti.”

Te težave pa za Suzuki niso nove, trdi Španec, ki se prihodnjo sezono seli k Yamahi. “Prednji del motorja je odličen, toda na zadnjem kolesu nam manjka oprijema. To je bila naša težava že lani, od takrat pa se je vse skupaj izboljšalo le za malenkost.”