Vinales: Tretje mesto v Jerezu je vredno toliko kot zmaga

MotoGP: Tretje mesto je za Mavericka Vinales kot zmaga
Avtor prispevka: , objavljeno 5. maja 2019 .

Maverick Vinales ima občutek, da si je s tretjim mestom v Jerezu povrnil zaupanje v Yamahin motocikel. Španec je letošnjo sezono začel s številnimi težavami, saj je do dirke v Jerezu njegova najboljša uvrstitev bila sedmo mesto iz Katarja, katero je začel z najboljšega štartnega položaja.

Njegov moštveni kolega Valentino Rossi je doslej užival nekoliko boljšo formo na dirkah, toda v Jerezu so se stvari obrnile in Vinales je v prvem delu dirke vozil v vodilni skupini, v zadnjih krogih pa se je ubranil vseh napadov Andree Doviziosa, ter si priboril tretje mesto. Ta steza mu nikoli ni posebej ustrezala, zato je bila dobra uvrstitev zanj pomembna. “Zelo sem zadovoljen s svojim štartom, saj je bil dober začetek dirke moj glavni cilj,” je pojasnil.

“Škoda, da sem v Austinu prehitro speljal, saj je bil moj štart tam prav tako dober. Preden so se ugasnile luči sem malce zapeljal naprej, vendar mislim, da smo bili v Austinu v precej boljši formi, kot tukaj. Tista steza mi je všeč. Res sem vesel teh stopničk tu v Jerezu, saj mi steza tu ni nikoli ustrezala. Zame so te stopničke vredne toliko, kot zmaga.

Povrnila se mi je samozavest in zaupanje v motocikel. Še posebej v prednjo gumo, zato je ta dosežek zelo pomemben.”

Glavna težava, s katero se letos sooča Vinales je slab ritem v prvih krogih dirk. Španec pravi, da je zdaj spremenil svoj pristop. “Zdaj se na štart dirke pripravim malce drugače. Speljevanje je zdaj bolj konstantno in tako sem lahko bolj natančen. Yamaha mi je zelo pomagala. Toda še naprej moramo delati. Delamo dobro, vendar pa nam še vedno nekaj manjka. To bomo poizkušali nadoknaditi jutri na testiranjih.

Zelo pomembno je bilo videti, kje smo in da na koncu nismo preveč zaostali za Alexom Rinsom in Marcom Marquezom. Zdaj je zelo pomembno, da še naprej delamo in ciljamo na stopničke na vsaki dirki.”

Yamahine težave z oprijemom zadnjega kolesa v Jerezu niso bile tako izrazite, toda Vinales pravi, da teh še niso uspeli odpraviti. Mehanski oprijem bodo poizkušali poiskati na testiranjih, ki sledijo dirki.

“Zelo pomembno je, da rešimo težave z oprijemom. Še posebej na dirki tam izgubljamo veliko. Danes ta težava ni bila tako izrazita, kot na drugih stezah. Zadovoljen sem, saj to pomeni, da ne gre za težave z elektroniko. Z njo smo blizu tekmecem, jutri pa moramo najti rešitve z motornim zaviranjem, saj sem sam na tem področju precej občutljiv. Poleg tega pa moramo najti tudi nekaj mehanskega oprijema.”

 

Foto: Yamaha