Vinales: Trenutno je razvoj motorja pomembnejši od boja za naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 15. novembra 2020 .

Maverick Vinales priznava, da je trenutno za Yamaho pomembnejše, da se na dirki v Valencii več posvetijo razvoju motorja za naslednjo sezono, kot pa borbi za naslov, ki je skoraj da izgubljena.

Vinales je matematično še vedno v boju za naslov prvaka, saj je 42 točk za vodilnim Joanom Mirom in je na skupnem četrtem mestu. Do konca sezone sta dve dirki, kar pomeni skupno možno 50 točk. Španec pa se zaveda, da je to skoraj misija nemogoče in predlaga Yamahi, da se bolj osredotočijo razvoju motorja na zadnjih dveh dirkah za naslednjo sezono.

Dirko bo začel s šestega mesta vodilni Mir pa z 12, vendar Španec nima nobene strategije za dirko in v boju za naslov. Yamaha je trenutno z motorjem “malo izgubljena” in to mora popraviti.

“Ne nimam nobene strategije. Zame je najpomembnejše, da razumem, kaj bo potrebno storiti naslednje leto, ker velikokrat na motorju trpimo zaradi slabega oprijema še posebej tukaj v Valencii. Močno smo izboljšali zaviranje in vstop v zavoj, vendar se pospeševanja nismo dotaknili. Pomembno je, da razvoju posvetimo največ pozornosti, saj smo z trenutnim motorjem malo izgubljeni,” je dejal Španec.

Motor je proti lanskemu veliko spremenjen. Spremenjeno je podvozje, nihajna ročica in še veliko drugih stvari. Motor iz leta 2019 je po njegovem mnenju boljši od letošnjega, zato bi morala Yamaha začeti nadgrajevati lanski motor. Lanski motor je bil konkurenčen na vseh progah, letošnji pa le na nekaterih, kar je ključna težava letošnje Yamahe. Spomniti moramo pa, da je Dorna zamrznila razvoj motorja za sezono 2021 in to je lahko ogromna težava, katera bo doletela Yamaho pri pripravi motorja za naslednjo sezono.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish