Vinales: Težave z motorjem so rešene

Avtor prispevka: , objavljeno 16. avgusta 2020 .

Maverick Vinales, ki bo današnjo dirko za VN Avstrije začel z najboljšega štartnega mesta je dejal, da je Yamahi uspelo rešiti težave s pogonskimi agregati.

Fabio Quartararo, dirkač Petronas yamahe, ki bo dirko prav tako začel iz prve štartne vrste, pa je zanikal, da bi pri Yamahi omejili vrtljaje motorja.

V petek smo poročali, da je Yamaha proizvajalce MotoGP zaprosila za dovoljenje, da odpečati svoje agregate in popravi težave, ki naj bi predstavljale tudi varnostno tveganje, vsi štirje dirkači Yamah pa naj bi vozili z znižanimi vrtljaji motorja. To je potrdi tudi Rossi, toda Vinales, ki je najboljši čas na kvalifikacijah dosegel kljub temu, da je bil na merjenjih hitrosti od 8 do 10 km/h počasnejši od Ducatijevega dirkača Andree Doviziosa, je dejal, da je Yamaha težave že rešila.

“Trenutno težav z motorji nimamo več, zato mislim, da smo jih rešili,” je povedal in dodal, da so agregati morda bili v Jerezu preobremenjeni zaradi vročine in karakteristike steze. Zanikal je tudi, da bi vozili z nižjimi vrtljaji: “Ne, ti so enaki, kot v Jerezu. Trenutno ni nič drugače, kot v Jerezu, motor vozi na maksimalni moči ves čas, kakor tudi v Brnu in za zdaj nimamo težav.”

To je potrdil tudi Quartararo: “Imamo enako moč, kot v Jerezu ali Brnu.” Je pa Francoz pojasnil, da ta konec tedna preizkuša Yamahino verzijo naprave za pomoč pri speljevanju, ki služi tudi nastavljanju višine med vožnjo. “Po pravici povedano je težko oceniti, saj napravo uporabljam, vendar ne vem, če mi pravzaprav koristi ali ne. Težko jo je uporabljati na pravi način. Danes sem jo preizkusil, a ni bilo lahko, toda v Brnu in Jerezu z njo nisem vozil. Predvsem bomo morali še malce preizkušati, da vidimo, če nam pomaga.”

Vinales je prav tako ocenil, da naprava še ni pripravljena, da bi bila zares uporabna.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish