Vinales: Spor z Rossijem bi pomagal Marquezu

Avtor prispevka: , objavljeno 19. januarja 2017 .

Maverick Vinales se je danes javnosti prvič predstavil v Yamahinem dirkaškem kombinezonu. Z moštvenim kolegom Valentinom Rossijem sta zbranim medijem predstavila letošnji motocikel, s katerim bosta poskusila osvojiti naslov svetovnega prvaka.

Španec je pri Yamahi zamenjal rojaka Jorgeja Lorenza, ki se je po nekaj sezonah napetosti med njim in Rossijem, preselil k Ducatiju. Prav zato so in tudi bodo v središču pozornosti tudi odnosi med Rossijem in Vinalesom, a vsaj dokler se sezona ni začela, v moštvu za zdaj vlada prijateljsko vzdušje.

Rossi je že dejal, da lahko z novim moštvenim kolegom pri Yamahi dirkata v kolegialnem duhu, podobnega mnenja pa je tudi Vinales, ki se zaveda, da spor znotraj moštva koristi le tekmecem.

“Drug drugega spoštujeva in upam, da bo tako ostalo,” je dejal Vinales, ki je dodal, da je bil Rossi njegov zgled že v otroštvu.

“Ko sem bil otrok je bil moj idol in še vedno je,” je povedal. “Če se ne bova več spoštovala, je to slabo zame pa ne zaradi medijev, temveč zaradi tega, ker je bil moj vzornik. Upam, da bova spoštovanje ohranila vsaj dokler bova moštvena kolega.

Dobri odnosi so pomembni za moštvo, saj le z dobrimi odnosi lahko razvijaš motocikel, saj si dirkača med sabo delita izkušnje in občutke. Prav zaradi tega sva lani pri Suzukiju z Aleixom (Espargarojem), s katerim sva si bila blizu, lahko pomagala hitro in dobro razvijati motor. Marca Marqueza ne bo lahko premagati, zato morava z Valentinom ubrati enak pristop. Če ga želiva premagati, se ne smeva prepirati med sabo, temveč sodelovati,” je povedal Vinales.

Španec pa iz boja za najvišja mesta ne izključuje niti Lorenza, čeprav bodo po njegovem mnenju morali pri Ducatiju na nekaterih dirkališčih izboljšati svoj motocikel. “Ducati je na petih ali šestih stezah  zelo dober. Na teh progah tudi če ne zmagajo, lahko pridejo na stopničke. Na drugih dirkah imajo veliko težav. Bomo videli, kako se bo Jorge prilagodil motorju. Vem da je zelo nadarjen dirkač, ki je obenem tudi zelo hiter. Zanimivo bo videti, kako mu bo šlo na težki stezi, kot je denimo Jerez, Brno ali Aragonija, kjer so lani imeli težave,” je še dodal.

 

 

Foto: Yamaha