Vinales še naprej dobrodošel pri Yamahi

Avtor prispevka: , objavljeno 7. decembra 2019 .

Šef MotoGP moštva Yamaha, Lin Jarvis je dejal, da bi Mavericka Vinalesa z veseljem obdržal v svoji ekipi tudi v sezoni 2021. Vinales je Yamahi privozil šest od sedmih zmag v treh sezonah, kolikor dirka zanje, letos pa je sezono končal kot najvišje uvrščeni dirkač na njihovem motociklu.

Toda Špancu se ob koncu prihodnje sezone izteče pogodba, govori pa se, da bi lahko prestopil k Ducatiju, saj bi ob Valentinu Rossiju in obetavnem dirkaču poltovarniške ekipe Petronas SRT, Fabiu Quartararu zanj v moštvu iz Iwate lahko zmanjkalo prostora.

Kljub temu pa Jarvis pravi, da je Vinales na novo definiral svoje mesto v ekipi, potem ko je v letošnji sezoni pokazal znake izboljšave. “Sezone ni začel najbolje,” je povedal Jarvis. “Na prvih petih ali šestih dirkah je imel težave in takrat ga je Valentino premagoval. Vale je na začetku leta imel nekaj dobrih uvrstitev, v Austinu pa se mu je nasmihala celo zmaga, Maverick pa je bil malce izgubljen. Potem pa so se začele obrestovati spremembe v moštvu, ki smo jih naredili zanj in Maverickova ekipa se je ujela in začela dobro sodelovati. Maverick je začel odločati o nastavitvah motocikla za dirke in mislim, da je zelo vzpodbudno, da je med sezono pokazal znake izboljšanja.

Izboljšal je tudi svoje štarte s čimer je odpravil eno izmed svojih šibkih točk. Zato mislim, da je znova našel svoje mesto v moštvu in pokazal svoj potencial. Je edini dirkač, ki je letos zmagal na dveh dirkah in vesel bi bil, če bi z nami ostal tudi v sezoni 2021 in naprej.”