Vinales se mora še izboljšati, če želi na Marquezov nivo

Avtor prispevka: , objavljeno 15. februarja 2017 .

Maverick Vinales je presenetil s svojo hitrostjo na minulih testiranjih v Maleziji, toda v Avstraliji je danes postavil šele četrti čas, ki je bil skoraj pol sekunda slabši od časa kroga, ki ga je postavil Marc Marquez.

Prav aktualni svetovni prvak pa naj bi bil po besedah Vinalesovega moštvenega kolega Valentina Rossija dirkač, ki ga bo letos potrebno premagati v boju za krono najboljšega, saj je do zdaj na vseh testiranjih vozil solidne čase tudi na obrabljenih gumah. Vinales je sicer dejal, da se sam danes ni osredotočal na lov na najbolji čas, a se je kljub temu strinjal z Rossijem, da je Marquez glavni favorit za zmage na dirkah. “Preizkušali smo veliko različnih zadev, zato je bilo težko ujeti hiter krog,” je pojasnil Španec, ki bo letos prvič dirkal za moštvo Yamahe. “Vendar sem s potekom dneva zadovoljen, saj bi na koncu lahko postavil precej boljši čas, a smo to prihranili za zadnji dan. Kar se tiče tempa, se mi zdi, da sem hiter, in to brez večjih težav. Tudi Marc je v tem pogledu zelo dober in če se hočemo boriti z njim, se moramo še izboljšati.”

Vinales je dodal, da bo že jutri imel več časa za piljenje dirkaške forme, predvideva pa, da lahko zabeleži čas kroga pod 1:29.0, saj je že lani s Suzukijem krog odpeljal v 1:29.1. “V hitrem krogu sem zaradi vetra zapeljal malce preširoko. V drugem sektorju sem bil zelo počasen, zato sem prepričan, da bi brez vetra in z manj goriva lahko krog odpeljal pod 1:29. Marc je vedno zelo hiter v drugem sektorju, zato se moramo osredotočiti na izboljšave v tem delu kroga. Jutri nas za testiranja čaka manj natrpan urnik, zato se bomo lahko osredotočili na boljše čase,” je še pojasnil Vinales.

Foto: Yamaha