Vinales: Rossijev ritem je bil izjemen

Avtor prispevka: , objavljeno 5. novembra 2018 .

Maverick Vinales je priznal, da nikakor ni mogel slediti ritmu svojega moštvenega kolega na nedeljski dirki. Rossi je kljub temu, da je vodil večino dirke vse upe na zmago pokopal s padcem v prvem zavoju štiri kroge pred koncem. Vinales, ki je z zmago na dirki v Avstraliji končal obdobje petindvajsetih dirk brez zmage je po slabši predstavi na kvalifikacijah, kjer je osvojil enjasto mesto dirko končal na četrtem mestu, potem, ko je veliko časa izgubil v vožnji za Alvarom Bautisto.

Vinales je prepričan, da se tudi z boljšo uvrstitvijo na kvalifikcijah na dirki ne bi mogel boriti za zmago, saj sta imela Rossi in Marquez precej boljši ritem od njega.

“Njun ritem je bil veliko hitrejši od mojega, zelo sem se trudil, da bi se jima lahko približal. Steza je bila precej spolzka. Štiri kroge pred koncem je bil moj oprijem že zelo slab, do takrat sem uničil svoje pnevmatike. Na začetku sem obtičal za Bautisto in imel precejšnje težave pri prehitevanju dirkačev. Sem pa vesel, ker sem bil konstanten, žal se zaradi uničenih pnevmatik nisem mogel boriti za zmagovalni oder, kljub temu sem bil blizu Alexu in Johannu.”

Če bi dirko začel v ospredju bi morda lahko ponovil predstavo iz Avstralije. Motocikel je ta vikend deloval zelo dobro.”

Kot še dodaja je bil nekoliko presenečen nad tem, da je Rossi vodil večino dirke in imel izjemen ritem. To naj bi bila dodatna spodbuda za moštvo.

“Valentino je imel zelo dober ritem, bil sem prepričan, da lahko zmaga dirko, na treningih je imel podobe ritem kot jaz, na dirki pa nato še vedno nekaj doda. Že pred začetkom dirke sem verjel, da lahko zmaga, ko sem ga videl v vodstvu pa še toliko bolj. V Avstraliji sem bil v ospredju jaz, tukaj pa Valentino. Za Yamahino samozavest je to zelo dobro.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish