Vinales razočaran nad slabo formo na mokri stezi

Avtor prispevka: , objavljeno 22. septembra 2017 .

Maverick Vinales je po petkovih treningih na stezi Motorland ostal razočaran, saj je na rahlo mokri stezi oba treninga končal pri repu lestvice časov. Španec ima v točkovanju prvenstva 16 točk manj od vodilnega dvojca Marca Marqueza in Andree doviziosa, toda prvi dan v Aragoniji je končal 1.774 sekunde za Danijem Pedroso, ki je postavil najhitrejši čas dneva.

Po dirki v Misanu, kjer je dosegel četrto mesto, je Vinales dejal, da mora Yamaha narediti korak naprej na mokri stezi, če želi ostati v boju za naslov svetovnega prvaka, to pa je ponovil tudi danes. “Zares sem razočaran,” je povedal. “Za nami je težak dan. V Misanu smo naredili nekaj korakov naprej v zvezi z nastavitvami motocikla na mokri stezi in imel sem dober občutek, še posebej s prednjim delom motocikla. Toda tu je motor zelo težko vodljiv. Še posebej veliko težav imam na pospeševanjih, saj nimamo oprijema zato se zadnja guma vrti v prazno do te mere, da je težko odpeljati dober krog. Na vstopu v ovinke imam oprijem, podobno kot v Misanu, toda potem začne motocikel drseti, kar je najslabši del.

Vedno iščemo izboljšave za mokro stezo, saj je forma na mokri stezi pomembna. Zdaj na vrsto prihajajo dirke na Japonskem, v Avstraliji ter Maleziji, kjer je možnost dežja velika. Če smo v takšnih pogojih tako nekonkurenčni, je našega boja za naslov prvaka konec,” je pojasnil Vinales.

Tudi tokrat je bil na obeh prostih treningih precej hitrejši Johann Zarco na lanskoletni Yamahi moštva Tech3. Francoz je bil tretji, za Pedroso pa je zaostal vsega štiri desetinke sekunde. Vinales pravi, da je Zarco, kljub temu, da vozi lanskoletni motocikel, dobra referenca za primerjavo telemetričnih podatkov. “Zarco je bližje vodilnim, zato nam lahko posreduje pomembne podatke,” je izdal Vinales. “Zdaj moramo le pogledati, kje izgubljamo toliko časa. To, da je Zarco med najhitrejšimi je dobro, saj lahko naredimo primerjavo. Je pa vse skupaj malce čudno, saj sem bil v Misanu jaz boljši,” je še dodal Vinales.

Foto: Yamaha