Vinales Racing Team bo premierno nastopila v WorldSSP300

Avtor prispevka: , objavljeno 14. januarja 2021 .

Ekipa Vinales Racing Team, ki jo je ustanovil oče Mavericka Vinalesa, Angel Vinales bo premierno nastopila v tekmovanju WorldSSP300.

Ideja, za ustanovitev ekipe v sezoni 2021 je bila predvsem na račun, da bi lahko mladi vozniki imeli dobre pogoje za vstop v motociklistični svet. Ekipa je prejšnji teden napovedala svoj prvi nastop na prvenstvu, ki se bo začelo konec aprila na Nizozemskem v Assenu. Motor bo poganjal Yamahin motor YZF-R3. Kdo bo vozil za ekipo trenutno še ni znano.

Z začetkom tega projekta bo družina Vinales imela dva predstavnika v motociklističnih tekmovanjih. Polega Maverica Vinalesa, ki nastopa v MotoGP bo nastopal še Angelov nečak Isaac Vinales v Superbiku za ekipo Orelac Racing VerdNatura.

“Zelo sem navdušen. Že dolgo mi je v glavi začeti tak projekt, imeti svojo ekipo in mladim voznikom dati priložnost, da pokažejo svoj talent. Počutim se zelo zadovoljen s tem, ko se m ga dosegel in se veselim začetka sezone 2021, ko se bo vse naše delo odražalo na progi. Cenim vso podporo in pomoč ljudi, ki so sodelovali pri uresničitvi mojih sanj,” je dejal oče Mavericka Vinalesa Angel Vinales.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish