Vinales pripravljal napad v zadnjem ovinku

Avtor prispevka: , objavljeno 21. maja 2017 .

Maverick Vinales, zmagovalec dirke za VN Francije, je dejal, da bi verjetno zmagal tudi brez odstopa moštvenega tekmeca Valentina Rossija, katerega bi poizkusil prehiteti v zadnjem ovinku zadnjega kroga dirke. Vinales je vodil večji del dirke, potem ko se je v prvih krogih prebil mimo do tedaj vodilnega Johanna Zarcoja, toda Rossi je v zadnjih krogih dirke prevzel pobudo in dva kroga pred koncem prehitel Španca, ki je izkušenemu Italijanu sledil ob začetku zadnjega kroga dirke. Med vožnjo za sedemkratnim prvakom razreda MotoGP je napravil napako in zapeljal s steze, vendar zatem popustil plin, s čimer se je izognil morebitni kazni. Ko se je začel zadnji krog je Vinales vozil štiri desetinke sekunde za moštvenim kolegom pri Yamahi, ki pa je v zadnjem krogu naredil napako in Vinalesu dovolil, da je prevzel vodstvo na dirki v svoje roke. Rossi je zatem v 11. ovinku naredil še eno, tokrat večjo napako po kateri je padel in ostal brez točk.

Po dirki je Vinales dejal, da je prepričan, da bi Rossija lahko napadel tudi če ta ne bi naredil napake. “Mislim da ja. Dal sem vse od sebe, zaviral zelo pozno na vsakem zaviranju do konca. Zagotovo ni bilo lahko. Ko me je Valentino prehitel je nabral nekaj prednosti, ker pa sva vozila enako hitre kroge, sem težko nadoknadil izgubljeno,” je po dirki povedal Vinales. “Vedel sem, da moram odpeljati popolna prva dva sektorja in pripraviti napad v zadnjem ovinku.”

Španec je dejal, da je po Rossijevi napaki, s katero je prevzel vodstvo, vozil na 200 odstotkih, preden je Italijan naredil še drugo napako in padel. “Videl sem, da je Valentino naredil napako in ponujeno priložnost sem takoj izkoristil. Od sebe sem dal 200 odstotkov, da bi nabral prednost in naposled mi je uspelo zmagati. Zelo sem vesel, saj je zmaga prišla po dveh slabih dirkah, za nameček pa sem najhitrejši krog dirke postavil prav v zadnjem krogu.”

Vinales je tako prevzel vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva, kjer je do zdaj zbral 85 točk, 17 več od Danija Pedrose, ki se je s tretjim mestom na dirki zavihtel na drugo mesto na razpredelnici. Rossi je zdrsnil na tretje mesto in za Vinalesom zdaj zaostaja za 23 točk.

Foto: Yamaha