Vinales: Preveč sem poslušal druge

Avtor prispevka: , objavljeno 17. decembra 2017 .

Maverick Vinales, ki je letošnjo sezono začel kot favorit z dvema zmagama na prvih dveh dirkah in jo končal na tretjem mestu, skoraj 70 točk za svetovnim prvakom Marcom Marquezom je dejal, da je naredil napako, ko se je pustil prepričati v uporabo nove šasije, ki mu ni ustrezala toliko, kot tista, s katero je začel sezono.

22-letni Španec je sezono začel močno, nato pa so se začele pojavljati težave, še posebej na stezah, kot naprimer v Barceloni, kjer je dirkaču Yamahe manjkalo oprijema. V taboru Yamahe so sredi sezone svojima dirkačema pripravili nov okvir motocikla. Ta naj bi bil po besedah Vinalesovega moštvenega kolega Valentina Rossija boljši, Španec pa je vseeno trdil, da mu bolj ustreza prvotni.

Po prvi sezoni v moštvu Yamahe je Vinales priznal, da je za padec forme kriv tudi sam, saj ni vztrajal pri konfiguraciji motocikla, ki bolj ustreza njegovemu slogu vožnje.

“Delno smo krivi vsi,” je povedal. “Moral bi biti bolj strog pri svojih zahtevah, ter bolj nepopustljiv pri podajanju povratnih informacij, namesto da sem popustil drugim. Saj ne, da me niso upoštevali, toda določenih stvari nismo prenehali testirati in vse skupaj nas je zmedlo. Moja napaka je bila najbrž ta, da nisem nadaljeval s starim okvirjem.”

Španec pa kljub klavrnemu koncu sezone poudarja, da ni izgubil zaupanja v svojo ekipo, katero vodi šef mehanikov Jorgeja Lorenza, Ramon Forcada. “Zaupam ljudem na moji strani garaže, sicer bi se mi letos lahko zmešalo. Nisem preveč potrpežljiv. Vedno si prizadevam voziti v ospredju, v vsaki situaciji in na vsakem treningu. Sezona je bila, do neke mere, dobra. Prvo polovico bi ocenil z 9 od 10, drugo polovico pa s 4. Brez tako dobrega začetka sezone bi težko prvenstvo končali na tretjem mestu,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish