Vinales: Prepotrebna zmaga nam bo dala dodatno motivacijo

Avtor prispevka: , objavljeno 28. oktobra 2018 .

Maverick Vinales je po zmagi na Phillip Islandu dejal, da bo ta zmaga moštvu sedaj prinesla dodatno spodbudo za naslednjo sezono. Španec je s svojo peto zmago v najelitnejšem motociklističnem tekmovalnem razredu končal obdobje petindvajsetih dirki brez zmage za Yamaho. Ta zmaga naj po njegovem moštvu prinesla potrebno motivacijo pri izboljševanju motocikla za naslednjo sezono.

“Ta sezona je bila za nas izjemno zahtevna. To zmago sem resnično potreboval, potrebovala jo je Yamaha, da bomo tako lažje začeli priprave na naslednjo sezono. Že v petek sem dejal, da moramo sezono končati čim bolje, da bomo tako bolj motivirani za naslednjo sezono, da jo začnemo veliko bolje. Ta zmaga bo zagotovo prinesla veliko motivacije.”

“Zame je ta zmaga zelo pomembna, saj sem počasi začel izgubljati samozavest. Moštvu sem pokazal, da lahko zmagam. Morajo mi zagotoviti motocikel, ki bo ustrezal mojemu slogu vožnje, posebno na sredini zavoja. Če se bo to zgodilo potem se lahko borimo, z dobrim delom pozimi bomo lahko naslednjo sezono tako močni, kot smo bili leta 2017.”

“Potrebno je trdo delo, dobro je tudi to, da nisem izgubil osredotočenosti in motivacije. Sem takšen kot sem bil lansko leto. Naslednje leto bom še izkušenejši in bom boljši, saj sem letos iz te situacije veliko naučil.”

Vinales je dirko začel sicer iz drugega mesta, toda zaradi slabega štarta je zdrsnil na deseto. Kmalu se je prebil do prvega mesta in se začel oddaljevati od tekmecev.

“Neverjeten dan. Nisem pričakoval, da bom začel tako slabo, bilo je neverjetno, ko ugotovil, da sem šele deseti,. Ob tem sem sam sebi govoril kako neumen sem. Nato pa sem se zbral, zjutraj smo opravili dobro delo na elektroniki, tako da sem se na motociklu počutil zelo dobro in sem vedel, da sem lahko hiter. Celoten vikend sem bil med top tremi dirkači in se počutil zelo dobro, zato sem začel prehitevati dirkače nazaj. V prvem delu nisem niti pomislil na stanje pnevmatik, da bi jih varčeval za konec”

“Ko sem videl, da imam tri sekunde prednosti sem se nekoliko umiril in varčeval pnevmatike. Na koncu sta se oba dirkača za mano precej približala.”

Kljub zmagi Španec poudarja, da s tem vse njihove težave niso odpravljene.

“Imamo odličnen okvir motorja, izboljšati pa moramo elektroniko in motor, Ta okvir mi zelo ustreza, saj lahko z njim hitro vozim, ker ustreza mojemu slogu vožnje. Veliko stvari pa je potrebno še popraviti.”